Καλάθι αγορών

10 από τα πολυτιμότερα αιθέρια έλαια για λαμπερό και νεανικό δέρμα

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
10 από τα πολυτιμότερα αιθέρια έλαια για λαμπερό και νεανικό δέρμα - Amamelis Aromatherapy Rituals

Τα αιθέρια έλαια εκτός από τη θεραπευτική δράση που έχουν στη διάθεση και ενέργεια μας, υποστηρίζουν και την καλή υγεία της επιδερμίδας μας. Τα τελευταία χρόνια, η τάση στον κόσμο της ομορφιάς του 'natural beauty', έχει φέρει στο προσκήνιο τα αιθέρια έλαια και πολλά έχουν ειπωθεί για τις δράσεις τους στο δέρμα.

Υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια και συνήθως όταν έχουμε πολλές επιλογές δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε. Για να σε βοηθήσω να διαλέξεις τι σου ταιριάζει καλύτερα, παρουσιάζω 10 από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την επιδερμίδα.

Συνήθως όταν φτιάχνουμε ένα μείγμα επιλέγουμε 2 ή 3 αιθέρια έλαια για να συνδυάσουμε ιδιότητες τους. Στο τέλος του άρθρου προτείνω μείγματα κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας, όπου μπορείς να φτιάξεις για την φροντίδα του προσώπου.

Περισσότερα για το πως δημιουργούμε μείγματα θα βρεις πληροφορίες στο άρθρο: Η σημασία της συνέργειας στη μίξη αιθέριων ελαίων & συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις αποτελεσματικά μείγματα.

Κάνε την εγγραφή σου στη λίστα μας!

1. Άρκευθος αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Juniperus communis 

Κατάλληλο για: ακμή, λιπαρή, θαμπή επιδερμίδα, μεγάλους πόρους

Είναι πολύ καλό στυπτικό και λόγω των αντισηπτικών, αντιφλεγμονωδών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του δέρματος, βοηθά στον καθαρισμό και την επούλωση των μολυσμένων περιοχών.

2. Γεράνι αιθέριο έλαιο

Γερανι αιθεριο ελαιο

Λατινική ονομασία: Pelargonium graveolens 

Κατάλληλο για: κανονικό, λιπαρό και ξηρό δέρμα , πρηξίματα, ερεθισμούς, ορμονική ακμή, επούλωση, χρόνιες φλεγμονώδεις δερματικές διαταραχές

Το Γεράνι έχει ένα έντονο λουλουδάτο άρωμα, που μοιάζει με αυτό του τριαντάφυλλου. Η δράση του στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών είναι ανεκτίμητη. Βοηθάει στην εξισορρόπηση της επιδερμίδας αντιμετωπίζοντας την ξηρότητα, ανακουφίζει από πρηξίματα, ερεθισμούς και μώλωπες.

3. Ελίχρυσος αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Helichrysum italicum

Κατάλληλο για: ξηρό, ώριμο και ευερέθιστο δέρμα, μώλωπες, ουλές, εγκαύματα και σπασμένα τριχοειδή αγγεία, ροδόχρους ακμή, χρόνια δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση.

Το φυτό Ελίχρυσος (το συναντάμε με το όνομα Αμάραντος) έχει πολλά είδη, περίπου 600 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Το είδος italicum είναι το πιο δημοφιλής στην αρωματοθεραπεία. Το άρωμα του είναι ιδιαίτερο, χαρακτηρίζεται βοτανώδης που μοιάζει με το άρωμα από τα φύλλα του κάρυ και η αλήθεια είναι ότι δεν αρέσει σε πολλούς. Η τιμή του είναι ιδίαιτερα υψηλή και αυτό οφείλεται στην χαμηλή απόδοση σε αιθέριο ελαίο, που είναι περίπου 0,2 - 0,3%.

4. Λεβάντα αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Lavandula angustifolia 

Κατάλληλο για: όλες τι επιδερμίδες, ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες, έκζεμα, ψωρίαση, ακμή, εγκαύματα, ερεθισμούς, τσιμπίματα εντόμων, επούλωση.

Η Λεβάντα είναι ένα αιθέριο έλαιο πασπαρτού, διότι έχει θέση στα περισσότερα μείγματα αρωματοθεραπείας. Η ιστορία αναφέρει ότι ο Γάλλος χημικός René-Maurice Gattefossé (το 1910) ανακάλυψε την εξαιρετική επουλωτική δράση της Λεβάντας, ενώ εργαζόταν στο εργαστήριο του, όπου είχε ένα ατυχημα που του προκάλεσε ένα σοβαρό έγκαυμα στο χέρι.

Αυτόματα, βούτηξε το χέρι στο πλησιέστερο δοχείο που είχε κοντά του εκείνη τη στιγμή, και μετά είδε ότι ήταν αιθέριο έλαιο Λεβάντας. Παρατήρησε με ενθουσιασμό, πόσο γρήγορα επουλώθηκε το δέρμα του και άφησε ελάχιστο σημάδι.

5. Λιβάνι αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Boswellia carterii ή Boswellia serrata 

Κατάλληλο για: ώριμο δέρμα, ξηρότητα, ρυτίδες, ουλές, έκζεμα, ακμή, φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, ραγάδες.

Θεωρείται πολύ καλό για ξηρές, για ώριμες επιδερμίδες και επίσης για τη μείωση ουλών στην επιδερμίδα που προήρθαν π.χ. ακμή. Το άρωμα του επιδρά ηρεμιστικά στο αναπνευστικό σύστημα και στη διάθεση μας (συναισθήματα). Χρησιμοποιείται στον πονοκέφαλο, και στη χαλάρωση της έντασης των μυών του αυχένα.

6. Παλμαρόσα αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Cymbopogon martinii 

Παλμαροσα

Κατάλληλο για: ξηρό & λιπαρό δέρμα, οίδημα, δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, δερματικές λοιμώξεις και μύκητες. Βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων.

Γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες το αιθέριο έλαιο Παλμαρόσα θρέφει την ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα. Αναζωογονεί την κουρασμένη επιδερμίδα, προσφέροντας υγεία και λάμψη.

Είναι χρήσιμο και στο λιπαρό δέρμα διότι έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος και να προσφέρει αντι-φλεγμονώδη δράση, θεραπεύοντας τυχόν ερεθισμούς.

Αποτελεί καλή επιλογή για μείγματα για τη θεραπεία πολλών δερματικών προβλημάτων, όπως έντονη ξηρότητα, δερματίτιδα, φλεγμονές, μυκητιάσεις (είδη Candida), έκζεμα και ψωρίαση. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τη Παλμαρόσα σε αυτό το άρθρο: 3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αιθέριο έλαιο Παλμαρόσα

7. Πατσουλί αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Pogostemon cablin 

Κατάλληλο για: ξηρό ή και ευερέθιστο δέρμα, επούλωση ουλών, έκζεμα, ερυθρότητα

Το Πατσουλί είναι εξαιρετικό σε μίγματα για δερματικές παθήσεις όπως ξηρότητα, φλεγμονές, ουλές, πληγές και έκζεμα. Ενυδατώνει και δροσίζει το δέρμα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να απωθήσετε τα έντομα.

8. Τεϊόδεντρο αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Melaleuca alternifolia 

Κατάλληλο για: ακμή, φλεγμονές, μυκητιάσεις, εξισορρόπηση σμήγματος, αποστήματα, επιχείλιος έρπης, και πιτυρίδα.

Το Tea Tree είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αντιμετώπιση της ακμής και σε σπυράκια. Όπως όλα τα αιθέρια έλαια χρειάζεται διάλυση για να έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα. Μπορούμε να το εφαρμόσουμε και τοπικά π.χ. σε ένα μολυσμένο σπυράκι 2 και 3 φορές τη μέρα, μέχρι να υποχωρήσει. Συνδιάζεται εξαιρετικά με τη Λεβάντα σε μείγματα για καθημερινη χρήση.

9. Υλάνγκ Υλάνγκ αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Cananga odorata

Κατάλληλο για: κανονικό, λιπαρό και ξηρό δέρμα, ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, ώριμο, φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής.

Εάν δεν έχεις μυρίσει το Ylang Ylang πραγματικά χάνεις! Έχει μια υπέροχη εξωτική αισθησιακή λουλουδάτη μυρωδιά που χαλαρώνει το πνεύμα, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος της επιδερμίδας, θρέφει την επιδερμίδα και τονώνει το τριχωτό της κεφαλής.

10. Χαμομήλι Ρωμαϊκό αιθέριο έλαιο

Λατινική ονομασία: Chamaemelum nobile

Κατάλληλο για: ευαίσθητο και παιδικό δέρμα, φλεγμονές και φαγούρα, έκζεμα, ψωρίαση, κνίδωση και αμιχές

Το Ρωμαϊκό Χαμομήλι είναι ένα χρήσιμο και φιλικό αιθέριο έλαιο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες που πάσχουν από ερεθισμούς και φλεγμονές, προσφέροντας καταπραϋντική, ηρεμιστική δράση.

Μπορείς να βρεις όλα τα παραπάνω αιθέρια έλαια στο ηλεκτρονικό κατάστημα για αγορά. 


Συνταγές για τη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου

Παρακάτω προτείνω κάποιες απλές και αποτελεσματικές συνταγές μειγμάτων για το πρόσωπο, χρησιμοποιώντας λίγα έλαια. Μπορείς να επιλέξεις όποια συνταγή σου ταιριάζει καλύτερα. Απλά αναμιγνύουμε όλα τα έλαια και αποθηκεύουμε σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι των 30ml.

Μείγμα προσώπου για ξηρή & ώριμη επιδερμίδα

Συστατικά


Μείγμα προσώπου για ξηρή (ή και ώριμη) επιδερμίδα που είναι ευαίσθητη

Συστατικά


Μείγμα προσώπου για ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα

Συστατικά


Μείγμα προσώπου για κανονική επιδερμίδα

Η συνταγή που ακολουθεί είναι για κανονικές επιδερμίδες, που χρειάζονται ενυδάτωση, τόνωση και αντιγηραντική δράση.

Συστατικά


Μείγμα προσώπου για νεανική επιδερμίδα

Η συνταγή που ακολουθεί είναι για νεανικές επιδερμίδες, που χρειάζονται ήπια ενυδάτωση και αντιφλεγμονώδης δράση (κοκκινίλες & σπυράκια)

Συστατικά


Μείγμα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα

Συστατικά


Μείγμα προσώπου για επιδερμίδα με ακμή (ορμονικές διαταραχές)

Συστατικά

Όλα τα αιθέρια έλαια μπορείς να τα βρεις εδώ Αιθέρια Έλαια Amamelis, καθώς επίσης και τα φυτικά έλαια εδώ: Φυτικά λάδια Amamelis

Αν αναζητάς έτοιμα μείγματα για τη φυσική περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μπορείς να επισκευτείς τη σχετική σελίδα στο eshop.

Σημείωση: Οι πληροφορίες που γράφουμε είναι για την ενημέρωση των πελατών μας πάνω στις χρήσεις και τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και δεν προορίζονται για τη διάγνωση, τη θεραπεία, ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Είστε υπεύθυνοι για την κατανόηση και την ασφαλή χρήση των εν λόγω προϊόντων.

 

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους