Καλάθι αγορών

Ρινορραγία, πως την αντιμετωπίζουμε φυσικά

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
Ρινορραγία, πως την αντιμετωπίζουμε φυσικά - Amamelis Aromatherapy Rituals

Στις περισσότερες περιπτώσεις που μας τυχαίνει μια αιμορραγία στη μύτη, δεν είναι κάτι σοβαρό όπου θα πρέπει να μας δει γιατρός. Είναι κάτι συνηθισμένο, όπου στους περισσότερους μας έχει συμβεί στη ζωή μας.

Συνήθως συμβαίνει, όταν το εσωτερικό από τα ρουθούνια μας είναι ξηρό και ευαίσθητο (πληγωμένο). Εάν όμως παρατηρείτε ότι σας τυχαίνει περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, τότε συνετό θα ήταν να σας εξετάσει κάποιος ειδικός.

Κατά την διάρκεια της αιμορραγίας θα πρέπει το κεφάλι να είναι σε όρθια θέση – μην ξαπλώσετε. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την πίεση στα αγγεία της μύτης, και έτσι αποθαρρύνεται η περαιτέρω αιμορραγία. Έπειτα, ποτίστε με κρύο νερό (όσο πιο κρύο τόσο καλύτερα) ένα μπαλάκι βαμβάκι, προσθέστε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού, και τοποθετήστε βαθιά μέσα στο ρουθούνι.

Το λεμόνι έχει αιμοστατικές ιδιότητες όπου βοηθάει να επιταχυνθεί η πήξη του αίματος (πληροφορίες από το βιβλίο της Patricia Davis, Aromatherapy An A-Z). Εάν δεν έχετε αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιείστε χυμό από λεμόνι.

Επίσης, μπορείτε να μουλιάσετε το μπαλάκι από βαμβάκι που θα βάλετε στο ρουθούνι με μηλόξιδο. Εάν είστε κάπου όπου δεν έχετε στη διάθεσή σας τίποτα, τότε απλά ασκείστε πίεση με τα δύο δάκτυλά σας στο μαλακό σημείο της μύτης, ακριβώς πάνω από την είσοδο των ρουθουνιών. Κρατήστε για περίπου 10 λεπτά.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους