Καλάθι αγορών

Πως να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου με αιθέρια έλαια και άλλα tips

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
Πως να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου με αιθέρια έλαια και άλλα tips

"Νιώθω την ατμόσφαιρα στο σπίτι μου πολύ βαριά, τι μπορώ κάνω για να διώξω την αρνητική ενέργεια;"

"Μετακομίζω σε καινούργιο διαμέρισμα και θέλω να καθαρίσω και να ανανεώσω την ενέργεια στο χώρο. Τι χρειάζεται να κάνω;"

"Είχα επισκέπτες σπίτι μου και ένιωσα την αρνητική του ενέργεια. Θέλω να φύγει εντελώ η αύρα τους, τι κάνω;"

Ο χώρος που βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζει βαθιά τη ψυχική μας κατάσταση. Η σχέση είναι αμφίδρομη, αφού και η δική μας ενέργεια/συναισθήματα/ψυχική κατάσταση επηρεάζουν το χώρο.

Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, ακόμα και μικρά καθημερινά πράγματα όπως το να ακούσουμε ειδήσεις ή μια θλιβερή ιστορία ή να έχουμε μαλώσει με το παιδί ή το σύντροφό μας, μπορούν να δημιουργήσουν και να εγκλωβίσουν αρνητική ενέργεια γύρω μας.

Αυτή η στάσιμη ενέργεια έχει αντίκτυπο στο μυαλό και τη διάθεσή μας, καταλαμβάνει 'χώρο' και διαταράσσει την ξεκούραση μας και τη δημιουργική μας ροή. 

Όπως ίσως υποπτεύεσαι ο ενεργειακός καθαρισμός αφορά την αλλαγή της κυρίαρχης δόνησης στο χώρο, που αντιλαμβανόμαστε μέσα από την αίσθηση που έχουμε. Δηλαδή πως νιώθουμε στο χώρο που βρισκόμαστε.

Εκτός από τα αιθέρια έλαια που θα σου προτείνω, θα σου δώσω και κάποιες άλλες χρήσιμες πρακτικές και ιδέες.

Ξεκινάμε το ενεργειακό καθάρισμα!

Αυτό που προηγείται οποιασδήποτε πρακτικής είναι το συμμάζεμα του χώρου. Έτσι αν θέλεις να επιλέξεις ένα μόνο πράγμα για σήμερα ... άρχισε να συμμαζεύεις! 😊

Αερίζουμε το χώρο.

Ένα από τα βασικά πρώτα βήματα είναι ο καλός αερισμός του χώρου, του σπιτιού μας. Άνοιξε μπατζούρια και κουρτίνες και άφησε το φως του ήλιου να λούσει τα πάντα.

Αιθέρια Έλαια με διάχυση

Επίλεξε ένα αιθέριο έλαιο που σου αρέσει το άρωμα του και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Προτείνω τα 'φωτεινά' αρώματα των εσπεριδοειδών και ειδικά το μείγμα Sunshine, που φέρνει αναζωογόνηση και φρεσκάδα.

Κλασσικές επιλογές είναι το Φασκόμηλο, το Λιβάνι, ο Κέδρος και το Κυπαρίσσι, όλα super καθαριστικά της αρνητικής ενέργειας.

Όταν καταλήξεις σε ένα αιθέριο ή συνδυασμό, προσπάθησε να το χρησιμοποιείς μόνο για τον καθαρισμό και με επίγνωση. Έτσι ώστε με τον καιρό να συνδυάσεις το άρωμα του, υποσυνείδητα με αυτή την ενέργεια και να έχει ακόμα μεγαλύτερη και άμεση επιρροή στην ψυχική σου διάθεση.

Η διάχυση του αρώματος, μπορεί να γίνει με κεραμικό λύχνο, ηλεκτρική συσκευή diffuser ή ακόμα και με σπρέι.

Ρίξε αλάτι στις γωνίες

Πολλή αρνητική ενέργεια συσσωρεύεται στις γωνίες των σπιτιών μας. Το αλάτι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τον καθαρισμό και την απορρόφηση της αρνητικής ενέργειας.

Μέχρι και η διάσημη KonMari χρησιμοποιεί το αλάτι σύμφωνα με τη Γιαπωνέζικη πρακτική  mori-shio, τοποθετώντας μικρά λοφάκια αλατιού γύρω από ένα δωμάτιο ή την πόρτα, για να αποκρούσει την αρνητική ενέργεια. Θα αφήσει το αλάτι για μία έως δύο ημέρες και στη συνέχεια θα το σκουπίσει.

Κάπνισε το χώρο με Λιβάνι, Φασκόμηλο ή και Palo Santo

Η μέθοδος του καπνίσματος είναι πολύ παλιά και έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτισμούς. Καθώς καπνίζεις ή κάνεις οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους, καλό θα είναι να εστιάζεις τη σκέψη σου στον ενεργειακό καθαρισμό και την πρόθεση που έχεις π.χ. για ηρεμία και ασφάλεια.

Τοποθέτηση κρυστάλλου μαύρης Τουρμαλίνης

Η μαύρη τουρμαλίνη θεωρείται ότι μπορεί να καθαρίσει την αύρα και να παρέχει προστασία από την αρνητική ενέργεια. Σαν να λέμε, δεν μας πιάνει το μάτι! 

Η δυνατή αυτή πέτρα μας βοηθά να χαλαρώνουμε από θυμό, αυξάνοντας την αίσθηση της ηρεμίας και της ειρήνης στο σώμα μας.

Last but not least...

Χρησιμοποίησε την ενέργεια των φυτών!

Τα φυτά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι ωφέλιμα στην υγεία και στην ευεξία μας. Πρόσθεσε ζωντανά φυτά στο χώρο σου!

Βάλε τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου σου ως ένα τακτικό μέρος της ρουτίνας σου, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις πρακτικές και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα νιώσεις πιο ανάλαφρη/ος, φωτεινή/ος και πιο ικανή/ος να αναλάβεις εμπνευσμένη δράση στη ζωή σου!

---

Κανε εγγραφη στο newsletter της Amamelis

Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια για την φροντίδα της επιδερμίδας σου και γενικά για την ευεξία σου τότε σε προσκαλώ να έρθεις στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή στο newsletter. Θα λαμβάνεις ένα email περίπου την εβδομάδα με ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες. Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

Παλαιότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους