Καλάθι αγορών

Αιθέρια Έλαια στις διακοπές - μέρος 2ο

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
Αιθέρια Έλαια στις διακοπές - μέρος 2ο - Amamelis Aromatherapy Rituals

Σε συνέχεια από το προηγούμενο άρθρο & μέρος 1ο θα συνεχίσω με τη πολύτιμη βοήθεια μου μπορούν να μας προσφέρουν τα αιθέρια έλαια στις διακοπές μας.

Φτάσαμε λοιπόν στον προορισμό μας και στο χώρο που θα μας φιλοξενήσει στις διακοπές μας. Έχω μαζί μου ένα μικρό μπουκαλάκι με σπρέι άδειο στη βαλίτσα μου, και στο δωμάτιο κάνω μια μίξη βάζοντας νερό στο μπουκαλάκι μου και ένα μείγμα από τα αιθέρια που έχω μαζί μου, Λεβάντα, Μέντα, Περγαμόντο, και ψεκάζω το κρεβάτι, σεντόνια και τα άλλα έπιπλα. Η φρεσκάδα που δίνουν τα αιθέρια είναι απίστευτη! Επίσης με αυτό το σπρέι μπορείς να περάσεις και κάποιες επιφάνειες για να καθαρίσουν, όπως η τουαλέτα. Εδώ χρησιμοποιώ Τεϊόδεντο, πολύ ποιο αποτελεσματικό από τα υπόλοιπα.

Ένα όμοιο μπουκαλάκι με σπρέι έχω για το αντικουνουπικό, μου αρέσει για το μικρό μου (3.5 ετών) να χρησιμοποιώ Λεβάντα και Γεράνι μαζί, που είναι ποιο ήπια αιθέρια (διαλύω σε νερό και τζελ αλόης ή σε λεπτόρρευστο λάδι π.χ. αμυγδαλέλαιο). Αλλά ο Βασιλικός, το Λεμονόχορτο, η Σιτρονέλλα (μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο ΄Σιτρονέλλα αιθέριο έλαιο: κρατάει μακριά τα κουνούπια, τον πόνο και το στρες' περισσότερα για το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο), το Δενδρολίβανο κ.α. είναι αποτελεσματικά, απλά δημιούργησε ένα αρωματικό αποτέλεσμα που σου αρέσει.

Για τσιμπήματα όπως μέλισσας, σφήκας, βγάζουμε το κεντρί πρώτα και μετά βάζουμε στο σημείο 1 σταγόνα Λεβάντας κάθε 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί, έως και 10 σταγόνες. Επίσης και στα τσιμπήματα από φυτά, πρώτα θα πλύνουμε την περιοχή με κρύο νερό και μετά όπως και παραπάνω θα βάλουμε Λεβάντα (ή Ευκάλυπτο). Θα παρατηρήσατε πως η Λεβάντα είναι το νούμερο 1 σε όλα σχεδόν. Δεν θεωρείται άδικα η βασίλισσα όλων των αιθέριων ελαίων.

Παίρνεται ποτέ μαζί σας αιθέρια έλαια, εάν ναι ποια και πως σας έχουν βρεθεί χρήσιμα;

~ Βρείτε όλη τη γκάμα των αιθέριων ελαίων μας εδώ – amamelis.eu και διαβάστε για τις ιδιότητες τους.

 

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους