Καλάθι αγορών

Αιθέρια Έλαια στις διακοπές, Μέρος 1ο - Το ταξίδι

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
Αιθέρια Έλαια στις διακοπές, Μέρος 1ο - Το ταξίδι - Amamelis Aromatherapy Rituals

Αυτά τα μικρά μπουκαλάκια έχουν πολλές χρήσεις και σε αυτό και σε επόμενα άρθρα θα προσπαθήσω να αναδείξω κάποιες από αυτές. Αρωματικά αποστάγματα που δίνουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Σήμερα θα γίνω ποιο συγκεκριμένη και θα γράψω για την περίοδο των διακοπών και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε και πως έχοντας λίγα αιθέρια έλαια μαζί μας θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Το ταξίδι

Σίγουρα το ταξίδι/ η διαδρομή προς τον προορισμό είναι και αυτό μέρος της εμπειρία μας και πολλές φορές μπορεί να είναι και ποιο σημαντικό ή ενδιαφέρον και από τον ίδιο τον προορισμό. Όμως για πολλούς από εμάς το ταξίδι με αυτοκίνητο ή πλοίο μπορεί να είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, βιώνοντας συναισθήματα δυσφορίας, ναυτίας κ.α.

Τα δύο χρησιμότερα αιθέρια έλαια στη περίπτωση αυτή είναι η Μέντα και το Τζίντζερ. 2 με 3 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο σε ένα μαντηλάκι και εισπνεύουμε το άρωμα ανά τακτά διαστήματα. Αλλιώς μπορούμε σε κυβάκι ζάχαρης να στάξουμε μία σταγόνα Μέντα (μόνο μία) και να τη βάλουμε στο στόμα μας με τα πρώτα σημάδια αδιαθεσίας. Εάν έχουμε διαθέσιμο ζεστό νερό μπορούμε να κάνουμε ένα τσάι ρίχνοντας μια σταγόνα είτε Μέντα ή Τζίντζερ σε ένα ποτήρι.

Σε ταξίδια μεγάλης διάρκειας για να βοηθήσουμε τον οδηγό να παραμείνει ξύπνιος και συγκεντρωμένος το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού είναι εξαιρετικό, λίγες σταγόνες σε ένα μαντιλάκι κοντά στον οδηγό για να το μυρίζει είναι αποτελεσματικό. Εναλλακτικά μπορούμε από το σπίτι να κάνουμε ένα μείγμα με νερό και το αιθέριο έλαιο σε ένα μικρό μπουκαλάκι σε σπρέι και να ψεκάζουμε ανά διαστήματα.

Ταξίδι με το αεροπλάνο

Στο αεροπλάνο. Το ταξίδι με αεροπλάνο σε μεγάλα ταξίδια λόγω του συστήματος ανακυκλώσιμου αέρα, μας αφυδατώνει, ξεραίνει την επιδερμίδα και ως αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξουμε και με πονοκέφαλο. Γι΄ αυτό πίνουμε αρκετό νερό, αποφεύγουμε το αλκοόλ εντελώς τον πολύ καφέ και το μαύρο τσάι.

Εάν έχετε στομαχικά προβλήματα, τότε πριν το ταξίδι το παρακάτω μείγμα με μια σταγόνα αιθέριο έλαιο Μέντα, διαλυμένο σε μια κουταλιά μέλι και σε ζεστό νερό θα μας βοηθήσει. Εάν στο αεροπλάνο μας πιάνει ανησυχία, έχουμε μαζί ένα μαντιλάκι ποτισμένο με 1 σταγόνα Λεβάντα και 1 σταγόνα Γεράνι το οποίο βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι για να κρατήσει το άρωμα του.

 

Αντιμετώπιση Jet Lag

Στα μακρινά ταξίδια το σώμα μας αποσυγχρονίζεται και για 2 ακόμα και 3 μερές μετά μπορεί να μην αισθανόμαστε καλά. Τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην ταχύτερη ανάκτηση αυτής της ισορροπίας. Η Valerie Ann Worwood  στο βιβλίο της 'The Fragrant Pharmacy' προτείνει 2 συνέργειες μία για το πρωί και μία για πριν τον βραδινό ύπνο.

Η χρήση είναι είτε σε μπάνιο (όχι και πολύ πρακτικό κατά την προσωπική μου γνώμη) ή διαλυμένο σε κάποιο έλαιο βάσης π.χ. αμυγδαλέλαιο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο πάνω μέρος του σώματος εισπνέοντας βαδιά κατά την διάρκεια του μασάζ.

Έτσι για το πρωί προτείνει τη Μέντα σε συνδυασμό με τον Ευκάλυπτο και το βράδι τη Λεβάντα μαζί με το Γεράνι. Από μία σταγόνα το κάθε αιθέριο σε κάθε εφαρμογή. Συνεχίζουμε πρωί και βράδι μέχρι να φύγουν τα συμπτώματα του jet lag.

Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για προστασία από τον ήλιο, τη ζέστη, τα έντομα κ.α. Εις το επανιδείν

~ Βρείτε όλη τη γκάμα των αιθέριων ελαίων μας εδώ –www.amamelis.eu και διαβάστε για τις ιδιότητες τους.

Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στο ταξίδι και θέλεις να μάθεις πως μπορείς να τα υποστηρίξεις χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια τότε προτείνω να διαβάσεις το άρθρο με τίτλο - 'Διάχυση αιθερίων ελαίων σε παιδιά. Ποια αιθέρια έλαια είναι ασφαλή στη χρήση;'

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους