Καλάθι αγορών

Πώς χρησιμοποιώ αιθέρια έλαια στο δέρμα;

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
Διάλυση Αιθέριων Ελαίων - Amamelis Aromatherapy Rituals

Διάλυση των αιθέριων ελαίων για εφαρμογή στο δέρμα.

Μια από τις πρώτες έννοιες που συναντάει κανείς όταν αρχίζει να φτιάχνει μείγματα με αιθέρια έλαια για εφαρμογή στην επιδερμίδα, είναι η διάλυση. Τις περισσότερες φορές όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια στο δέρμα μας, χρειάζεται να τα διαλύσουμε σε μια βάση. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα φυτικά έλαια που και αυτά έχουν τις δικές τους θεραπευτικές ιδιότητες και έτσι ενισχύουμε τη δράση του μείγματος μας. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε ως βάση και μια κρέμα ή λοσιόν.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συμπυκνωμένες ουσίες που τις περισσότερες φορές λιγότερες σταγόνες από όσες νομίζουμε, είναι αρκετές για να δώσουν το αποτέλεσμα που θέλουμε. Επίσης, αν χρησιμοποιηθούν αδιάλυτα υπάρχει κίνδυνος να ερεθίσουν την επιδερμίδα ή και να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Τα αιθέρια έλαια έλκονται από το λιπαρό περιβάλλον. Έτσι το νερό δεν είναι κατάλληλος φορέας για να διαλύσουμε τα αιθέρια έλαια. Είναι σαν το λάδι και το νερό, όπου μετά από λίγο διαχωρίζονται.

Ανακατέψτε τα αιθέρια έλαια με άλλα φυτικά έλαια που τρέφουν το δέρμα, όπως είναι το Χοχόμπα (Jojoba oil). Τα αιθέρια έλαια θα διαλυθούν στα λιπαρά της βάσης και έτσι θα έχουμε πιο καλή απορρόφηση από το δέρμα μας.

Πόση ποσότητα αιθέριο έλαιο χρειαζόμαστε στο μείγμα μας;

Υπάρχουν 3 βασικοί παράγοντες που χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν όταν δημιουργούμε ένα μείγμα ώστε να αποφασίσουμε την ποσότητα του αιθέριου ελαίου στη συνταγή μας.

1. Εξετάζουμε σε ποιον απευθύνεται το μείγμα. Φτιάχνουμε ένα λαδάκι για παιδί, ενήλικα ή ηλικιωμένο; Ο γενικός κανόνας λέει ότι στα παιδιά κάτω των 12 και στους ηλικιωμένους χρησιμοποιούμε μισή ποσότητα από ότι σε κάποιον ενήλικα.

2. Λαμβάνουμε υπόψιν μας τη συχνότητα εφαρμογής και το χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα. Η ποσότητα αιθέριου ελαίου μειώνεται όσο αυξάνεται το χρονικό διάστημα εφαρμογής. 

3. Μεγάλη σημασία έχει στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε, ποια είναι τα αιθέρια έλαια που θα βάλουμε στο μείγμα. Ελέγχουμε κατά πόσο είναι φιλικά στην επιδερμίδα π.χ. η Λεβάντα είναι φιλική και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες σταγόνες από ότι είναι το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης που είναι δερμοκαυστικό και απαιτεί καλύτερη διάλυση.

Ποσοστά διάλυσης

Συνήθως χρησιμοποιούμε τα ποσοστά 1%, 2%, 3% έως και 5%.

Για να φτιάξουμε ένα body oil για καθημερινή χρήση χρειαζόμαστε 2% διάλυση. Για ένα face oil μείγμα προτείνω να κινηθούμε μεταξύ 0.5% με 1%.

Η αναλογία ml σε σταγόνες δεν μπορεί να είναι ακριβείς. Υπολογίζουμε 20 με 25 σταγόνες αντιστοιχεί σε 1ml αιθέριο έλαιο.

Όταν θέλουμε 1% διάλυση σε 30ml βάση χρειαζόμαστε 6 σταγόνες, σε 100ml βάση χρειαζόμαστε 20 με 25 σταγόνες.

Περισσότερα για το πως μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα αιθέρια έλαια με σιγουρια και αποτελεσματικά μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο.

---

Κανε εγγραφη στο newsletter της Amamelis

Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια για την φροντίδα της επιδερμίδας σου και γενικά για την ευεξία σου τότε σε προσκαλώ να έρθεις στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή στο newsletter. Θα λαμβάνεις ένα email κάθε εβδομάδα με ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες. Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους