Καλάθι αγορών

Αντικουνουπικό με Αιθέρια Έλαια

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
Αντικουνουπικό με Αιθέρια Έλαια - Amamelis Aromatherapy Rituals

Κάνε την εγγραφή σου στη λίστα μας!

Φτιάχνουμε φυσικό αντικουνουπικό!

Ο καλοκαιρινός ζεστός καιρός έχει έρθει και μαζί συναντάμε και τα κουνούπια κι άλλα έντομα. Εάν γενικά χρησιμοποιείς προϊόντα φυσικά, τότε ίσως να θέλεις να κάνεις το δικό σου αντικουνουπικό με βάση τα αιθέρια έλαια. Ένα αντικουνουπικό που όχι μόνο θα είναι αποτελεσματικό αλλά θα μυρίζει και όμορφα!

Γιατί όμως επιλέγουμε τα αιθέρια έλαια;

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά και παράγονται κυρίως με τη φυσική μέθοδο της απόσταξης ή της εκπίεσης στην περίπτωση των εσπεριδοειδών. Είναι πολύπλοκες οργανικές ενώσεις με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες που εξελίχθηκαν μαζί με τα φυτά από τα οποία προέρχονται για εκατομμύρια χρόνια. Και από την άλλη έχουμε τα εντομοαπωθητικά του εμπορίου φτιαγμένα με συνθετικά αρώματα, χημικά όπως το DEET (Ν-Διαιθυλ- μετα- τολουαμίδιο ( C12H17NO)) που είναι τοξικό και έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους. Το δέρμα μας θα απορροφήσει ότι του βάλουμε και για μένα είναι σημαντικό να προσέχω τι επιλέγω να χρησιμοποιήσω. Άσε που τα αιθέρια έλαια (αυτά που έχουν εντομοαπωθητική δράση) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά!

Αιθέρια Έλαια με εντομοαπωθητικές ιδιότητες

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα αιθέρια έλαια που απωθούν τα κουνούπια, τις σκνίπες, τις αλογόμυγες και τα τσιμπούρια. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα, πως τα αιθέρια έλαια χρειάζεται να διαλυθούν σε μια βάση πριν από τη χρήση. Αυτό μπορεί να είναι ένα φυτικό λάδι όπως το αμυγδαλέλαιο, μια ουδέτερη λοσιόν, τζελ αλόης ή ο αέρας στη περίπτωση της διάχυσης.

Ποια αιθέρια έλαια έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες;

  • Σκνίπες - Ευκάλυπτος σφαιρικός (Eucalyptus globulus), Μέντα, Γεράνι
  • Κουνούπια - Γεράνι, Γαρίφαλο, Δενδρολίβανο, Κιτρονέλλα (Σιτρονέλλα), Λεβάντα, Φασκόμηλο, Μέντα
  • Αλογόμυγες - Βασιλικός, Δενδρολίβανο, Λεμονόχορτο, Μέντα, Πατσουλί, Τεϊόδεντρο
  • Τσιμπούρια - Σιτρονέλλα, Λεμονόχορτο, Φασκόμηλο

Χρήση & Συνταγές για φυσικό αντικουνουπικό

Για το αντικουνουπικό που θα έχετε μαζί σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα με βάση κάποιο φυτικό έλαιο λεπτόρευστο που θα απορροφάται γρήγορα όπως το αμυγδαλέλαιο και ταυτόχρονα θα ενυδατώνει ή ένα που θα έχει βάση το αλκοόλ ή κάποιο ανθόνερο (hydrolat) όπως της Λεβάντας. Όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι και απλά θέλετε να μην μπαίνουν κουνούπια, τότε με μια συσκευή διάχυσης (καυστήρα), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια για να τα διώξετε.

Συνταγή αντικουνουπικού με ελαιώδη βάση

Συνταγή αντικουνουπικού με ελαιώδη βάση για μικρά παιδιά

Για παιδιά άνω των 2 ετών, και για γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη.

Αντικουνουπικό με λεμονάτο άρωμα

Αντικουνουπικό “hardcore”

Όταν το πρόβλημα με τα κουνούπια είναι έντονο π.χ. σε κάμπινγκ και μόνο για ενήλικες.

Φέτος έφτιαξα ένα αντικουνουπικό για μένα που το κουβαλάω μαζί μου, στη τσάντα μου και ένα για τον άντρα μου που το χρειάζεται στη δουλειά του.

Σημείωση: Εάν έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, το ίδιο ισχύει και για γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη.

Όλα τα αιθέρια έλαια Amamelis θα τα βρείτε εδώ - https://amamelis.eu/collections/eo-singles

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους