Καλάθι αγορών

Αλλεργική ρινίτιδα αντιμετώπιση με αιθέρια έλαια

Δημοσιεύτηκε από την Kiki Kaloudi στις
Αλλεργική ρινίτιδα αντιμετώπιση με αιθέρια έλαια - Amamelis Aromatherapy Rituals

Κάνε την εγγραφή σου στη λίστα μας!

Η περίοδος που οι αλλεργίες μας ταλαιπωρούν πλησιάζει γοργά. Για πολλούς από εμάς αυτή η εποχή φέρνει συνάχι, καταρροή, αυτή την εκνευριστική ανάγκη για φτάρνισμα, πρησμένα μάτια κτλ. Το ανοσοποιητικό σύστημα μας τρελαίνεται και αντιμετωπίζει τα αβλαβή κατά τα άλλα φυτά (ή τη σκόνη ή το τρίχωμα), ως πραγματικές απειλές έτσι ενεργοποιείται, για να τις βγάλει από το σύστημά μας, με τον πολύ ενοχλητικό αυτό τρόπο.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην ολιστική θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας, χάρη σε συγκεκριμένες χημικές ενώσεις όπως: οι εστέρες που έχουν αντισπασμωδικές, αντι-φλεγμονώδη και κατευναστικές ιδιότητες στο αναπνευστικό σύστημα, η 1.8 κινεόλη (οξείδιο) που δρα αποχρεμπτικά, τα τερπένια αποστραγγίζουν και ξηράνουν τη βλέννα, οι αλκοόλες ενεργοποιούν και δρουν αντι-μολυσματικά και οι κετόνες (Βερμπενόνη, Θουγιόνη) που έχουν βλεννολυτικές ιδιότητες (δηλαδή διαλύουν τις εκκρίσεις που συσσωρεύονται στους βλεννογόνους).

Αρκετά όμως με τη χημεία, ας δούμε κάποια από τα αιθέρια που θα μας βοηθήσουν και πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Ο Ευκάλυπτος μπορεί να ανοίξει το αναπνευστικό σύστημα, να μειώσει τη φλεγμονή και να επιτρέψει καλύτερη αναπνοή, το ίδιο και το Δενδρολίβανο, το οποίο είναι λίγο πιο ήπιο από ότι ο Ευκάλυπτος, κι έτσι μπορεί να είναι καταλληλότερο για τα παιδιά.

Η Λεβάντα είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό, αντιφλεγμονώδη και εξαιρετικό κατευναστικό. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού και να χαλαρώσει την αναπνοή μας. Η Μέντα βοηθάει να ανοίξουν τα βουλωμένα ρουθούνια και μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους. Το Τεϊόδεντρο καθαρίζει το αναπνευστικό σύστημα, ενισχύει την αναπνοή, ανακουφίζει τις μολύνσεις των ρινικών κοιλοτήτων, διεγείρει την αποβολή μέσω της ουροδόχου κύστης, των εντέρων, του λαιμού και των πνευμόνων, και υγροποιεί την παραγωγή βλέννας, ως αποχρεμπτικό.  

Η αρωματοθεραπεύτρια και συγγραφέας Jeanne Rose μας προτείνει μια συνταγή για να αντιμετωπίσουμε φυσικά την αλλεργική ρινίτιδα. Αναμιγνύουμε σε 30ml λάδι βάσης, Τεϊόδεντρο, Λεβάντα & Δενδρολίβανο - 3 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο - και κάνουμε μασάζ.

Μια άλλη αποτελεσματική εφαρμογή είναι οι ατμό-εισπνοές. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίχνουμε μια με δύο σταγόνες εναλλάσσοντας τα αιθέρια έλαια που έχουμε στη διάθεση μας. Το πρωί π.χ. επιλέγουμε τη Μέντα που θα μας βοηθήσει να νιώσουμε ενεργοποιημένοι και το βράδυ τη Λεβάντα που θέλουμε τη κατευναστική της δράση. 

Anasa μειγμα αιθεριων ελαιων για την υγεια του αναπνευστικου

Στη σειρά της Amamelis με τα μείγματα των αιθέριων ελαίων έχουμε το 'Anasa' που περιέχει αιθέρια έλαια όπως ο Ευκάλυπτος και η Δάφνη, που έχουν αντιφλεγμονώδη, αντιϊική, αντισπασμωδική δράση. Επίσης η σημαντική παρουσία της Ματζουράνας και του Τεϊόδεντρου παρέχουν αναλγητική, αντιοξειδωτική, αποχρεμπτική & αντιισταμινική δράση.

Το Πορτοκάλι και το Λεμόνι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε δ-λιμονένιο, διαθέτουν αντιοξειδωτική δράση, χρήσιμη σε ιώσεις, καθώς και αντιφλεγμονώδη, αναλγητική, ιδιότητες που μοιράζονται και με τα υπόλοιπα αιθέρια του μείγματος.

Μπορείς να βρεις όλα τα αιθέρια έλαια που αναφέρθηκαν σε αυτό το άρθρο εδώ https://amamelis.eu/collections/aitheria-elaia

Σημείωση: Οι πληροφορίες στο άρθρο αυτό και στο blog γενικότερα είναι για την ενημέρωση των πελατών μας πάνω στις χρήσεις και τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και δεν προορίζονται για τη διάγνωση, τη θεραπεία, ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Είστε υπεύθυνοι για την κατανόηση και την ασφαλή χρήση των εν λόγω προϊόντων.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


0 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους