Καλάθι αγορών

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο και μείωση του στρες

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Συμβουλές για καλύτερο ύπνο και μείωση του στρες - Amamelis Aromatherapy Rituals
Για τους περισσότερους/ες από εμάς ο ύπνος δεν είναι προτεραιότητα. Μέχρι να τελειώσουμε τις δουλειές μας, μετά λίγο τηλεόραση ή σερφάρισμα στο διαδίκτυο και η ώρα του ύπνου μετατίθεται για πολύ αργότερα. Ο ύπνος όμως είναι τόσο μα τόσο σημαντικός, που η ποιότητα του έχει άμεση συνέπεια στην υγεία μας (σωματική και πνευματική). Η έλλειψη ύπνου συνδέεται:
 • Με μείωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας και ειδικά επηρεάζει τη μνήμη και την ικανότητα της μάθησης.
 • Με αύξηση του σωματικού βάρους!
 • Με τη κατάθλιψη.
 • Μείωση της ικανότητας του οργανισμού για τη διαχείριση του στρες.
 • Με σημαντικά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.
 • Ακόμα και με την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
Χρειαζόμαστε τον ύπνο για να δοθεί η ευκαιρία στο σώμα μας να αποτοξινωθεί και να επαναφορτίσει τις δυνάμεις του για τη καινούργια ημέρα που ακολουθεί. Υπάρχουν κάποια πράγματα όπου μπορούμε να εφαρμόζουμε κάθε μέρα, και να δημιουργήσουμε μια τελετουργία για ένα βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο.

Συμβουλές για ένα τέλειο ύπνο!

Ο Deepak Chopra - εξέχων υπερασπιστής της ολιστικής φιλοσοφίας, γιατρός και συγγραφέας bestseller βιβλίων - μας προτείνει πρακτικές πριν τον ύπνο. Επίσης συμβουλεύει πως θα πρέπει να αφήσουμε τη διαδικασία που προτείνει να ενεργήσει για μια εβδομάδα πριν δούμε όλα τα αποτελέσματα της. (Εφόσον την ακολουθήσουμε καθημερινά)
 1. 2 ώρες πριν την ώρα του ύπνου σταματάμε να βλέπουμε τηλεόραση.
 2. Το τελευταίο γεύμα μας θα πρέπει να γίνεται 3 με 4 ώρες πριν πάμε για ύπνο. Επίσης το ίδιο ισχύει για την κατανάλωση καφεΐνης.
 3.  Όχι έντονη σωματική άσκηση πριν τον ύπνο.
 4.  Όχι έντονα φώτα πριν τον ύπνο.
 5. Ακούμε μια καθοδηγούμενη χαλάρωση με ασκήσεις αναπνοής και οραματισμό ή μπορούμε να κάνουμε άσκηση χαλάρωσης και μόνοι μας. Σε αυτό θα προσθέσω από προσωπική εμπειρία πως το μέτρημα είτε προβάτων ή οτιδήποτε μας αρέσει βοηθάει πολύ.
Όταν έχω δυσκολία να κοιμηθώ οραματίζομαι ένα μαυροπίνακα όπου αρχίζω με το να σχεδιάσω πάνω του ένα μεγάλο κύκλο με μια κιμωλία, έπειτα αρχίζω από το 100, το γράφω και μετά προσεκτικά το σβήνω με ένα σφουγγάρι χωρίς ακουμπήσω το κύκλο. Και κατά αυτό τον τρόπο κατεβαίνω στο 99, 98 κ.τ.λ. Δεν έχω πάει ποτέ κάτω από το 40. Εάν χαθώ στις σκέψεις μου ξαναρχίζω από την αρχή, το μυαλό βαριέται γρήγορα αυτή τη διαδικασία και έρχεται ο ύπνος. Εύκολο! Επίσης το άρωμα της λεβάντας, του χαμομηλιού, της μαντζουράνας, του υλάνγκ υλάνγκ και άλλων αιθέριων ελαίων με ιδιότητες χαλαρωτικές στο νευρικό σύστημα μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε σε ένα φυτικό λάδι ή μια κρέμα λίγες σταγόνες  και να κάνουμε μασάζ τα χέρια και το στέρνο ή ποιο απλά να ποτίσουμε ένα μαντηλάκι με το αιθέριο της επιλογής μας και να τοποθετήσουμε δίπλα από το μαξιλάρι μας. Σας εύχομαι τον καλύτερο αναζωογονητικό ύπνο που είχατε ποτέ! ~ Βρείτε όλη τη γκάμα των αιθέριων ελαίων μας εδώ – amamelis.eu/aitheria-elaia και διαβάστε για τις ιδιότητες τους.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση