Καλάθι αγορών

Λεβάντα, τα κυριότερα είδη

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Λεβάντα, τα κυριότερα είδη - Amamelis Aromatherapy Rituals

Lavandula angustifolia

Η Lavandula angustifolia περιέχει κυρίως αλκοόλες και εστέρες. Είναι διάσημη για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες και έτσι συστήνεται σε περιπτώσεις που θέλουμε να επιφέρουμε ύπνο. Όμως προσοχή διότι σε μεγάλες δόσεις μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσης χάρη στις αντιφλεγμονώδη ιδιότητες της, συστήνεται για αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, έντονο βήχα, βρογχίτιδα, φυματίωση και πνευμονία.

Lavandula latifolia

Η Lavandula latifolia περιέχει λίγες εστέρες και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλες. Αντίθετα βρίσκουμε το οξειδιο 1.8 κινεόλη σε περιεκτικότητα γύρω στο 30% και 15% τη κετόνη καμφορά. Εμφανισιακά είναι μεγαλύτερο φυτό και έχει μεγαλυτερα άνθοι απο την angustofolia. Είναι ένα αποτελεσματικό αποχρεμπτικό και επίσης ενδείκνυται και για εγκαύματα. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι σε λοιμώξεις του λαιμού και του στήθους, σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά.

 

Lavandula stoechas

Τη Lavandula stoechas τη συναντάμε με ονόματα όπως γαλλική λεβάντα ή ισπανική λεβάντα. Θεωρείται πως αυτή τη ποικιλία χρησμοποιούσαν στα λουτρά της αρχαίας Ρώμης, όπου και απέκτησε τη φήμη της. Περιέχει περίπου 75% κετόνες και μοιράζεται ιδιότητες από της 2 προηγούμενες ποικιλίες λεβάντας. Έτσι είναι αντιφλεγνονώδης, επουλωτική και αντικαταρροϊκή. Δεν καλλιεργείται και γι'αυτό δεν τη βρίσκουμε διαθέσιμη στο εμπόριο. Αυτό είναι καλό διότι συνήθως τη μπερδεύουμε με την angustofolia που αντιθέτως δεν περιέχει καθόλου κετόνες (αυτές χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από εγκυμονούσες). Πηγή: Aromatherapy for health professionals, by Shirley & Len Price

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση