Καλάθι αγορών

Καθαρισμός προσώπου με λάδι για τέλεια επιδερμίδα

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Καθαρισμός προσώπου με λάδι για τέλεια επιδερμίδα - Amamelis Aromatherapy Rituals
Ακριβώς όπως λέει και ο τίτλος - Καθαρισμός προσώπου με λάδι για τέλεια επιδερμίδα - τόσο απλό και πολύ αποτελεσματικό! Μάλιστα ισχύει το ίδιο και για τις επιδερμίδες με προδιάθεση στην ακμή! Αν και αυτό ακούγεται κάπως τρελό στην αρχή, η ιδέα της χρήσης των φυσικών ελαίων για να καθαρίσει απαλά το δέρμα έχει νόημα. Η βασική ιδέα του καθαρισμού είναι να χρησιμοποιήσουμε τα φυσικά έλαια σε ειδικό συνδυασμό για να καθαρίσει το δέρμα και φυσικά να ισορροπήσει τα έλαια της επιδερμίδας μας. Αυτό προάγει ένα καλύτερα ενυδατωμένο και υγιές δέρμα από ότι η χρήση με το σαπούνι και τα διάφορα άλλα καθαριστικά του εμπορίου. Υπάρχει ένα website (http://www.theoilcleansingmethod.com/) που ασχολείτε αποκλειστικά με αυτό τον τρόπο καθαρισμού και αναφέρει: "Η βασική ιδέα αυτής της μεθόδου φροντίδας και καθαρισμού του δέρματος, είναι πως το λάδι που χρησιμοποιείται για μασάζ στο δέρμα θα διαλύσει το λάδι που έχει σκληρύνει με ακαθαρσίες και βρίσκεται κολλημένο στους πόρους του προσώπου. Πολλές είναι οι αιτίες που τα προϊόντα καθαρισμού του δέρματος δημιουργούν διάφορα προβλήματα, 2 από αυτές ξεχωρίσουν. Πρώτο και σημαντικότερο τα περισότερα από αυτά τα προϊόντα αφαιρούν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας για να την 'καθαρίσουν' και σαν αποτελεσμα το δέρμα μας τρέχει να αποκαταστήσει τα πολύτιμα αυτά έλαια με περισσότερη παραγωγή, έτσι μπορείτε να φανταστείτε το φαύλο κύκλο που δημιουργούμε. Και δεύτερον τα συνθετικά αρώματα που τα περισσότερα προϊοντα περιέχουν, ακόμα και πολλά από αυτά που δηλώνουν πως είναι άοσμα (ελέγχουμε πάντα τα συστατικά στην ετικέτα), θεωρούνται από τα σημαντικότερα ερειθιστικά για το δέρμα." Είναι γεγονός πως το λάδι διαλύεται σε λάδι. Θυμάστε μια από τις πιο βασικές αρχές της χημείας που λέει - "Τα όμοια διαλύουν όμοια" Έτσι ο καλύτερος τρόπος για να διαλυθεί το σμήγμα της επιδερμίδας που είναι ένα ελαιώδες συστατικό, είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα διαλύτη παρόμοιας σύνθεσης, δηλαδή άλλα φυσικά έλαια. Με τη χρήση των κατάλληλων ελαίων, μπορούμε να καθαρίσουμε τους πόρους μας από τη βρωμιά και τα βακτήρια, φυσικά, ήπια και αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα αντικαθιστούμε το βρώμικο σμήγμα με ευεργετικά έλαια όπως αυτά που εξάγονται από τα φυσικά βότανα, λαχανικά και φρούτα που θεραπεύουν, προστατεύουν και θρέφουν το δέρμα. Όταν γίνεται σωστά και με συνέπεια, ο καθαρισμός με έλαια μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να αντιμετωπίσει θέματα όπως τη λιπαρότητα, τη ξηροδερμία, το ευαίσθητο δέρμα, τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και τα άλλα προβλήματα που προκαλούνται από ήπια έως μέτρια ακμή, αφήνοντας το δέρμα υγιές, ισορροπημένο και σωστά ενυδατωμένο.

Τι υλικά χρειαζόμαστε;

Το σημαντικότερο έλαιο για τον καθαρισμό της επιδερμίδας είναι το καστορέλαιο, το οποίο λόγω της πυκτής του σύστασης χρειάζεται να διαλυθεί σε ένα ποιο λεπτόρρευστο έλαιο (δευτερεύον) όπως είναι το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας κ.α. Επίσης χρειαζόμαστε ένα πανάκι ή πετσέτα  από φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι.

Χρήση

Η κλασική συνταγή που ίσως θα πρέπει να αλλάξετε για τη δική σας επιδερμίδα
  • 1/4 καστορέλαιο + 3/4 το δευτερεύον έλαιο της επιλογής σας.
  • Για λιπαρό δέρμα μπορείτε να δοκιμάσετε την εξής αναλογία - 1/3 καστορέλαιο + 2/3 το δευτερεύον έλαιο,
  • για ξηρό δέρμα - 1/ 10 καστορέλαιο + 9/10 το δευτερεύον έλαιο και για κανονικό δέρμα 1/5 καστορέλαιο + 4/5 το δευτερεύον έλαιο
Αφού διαλύσουμε το καστορέλαιο, παίρνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα στα χέρια μας και με κυκλικές κινήσεις εφαρμόζουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό (αρχίζουμε το μασάζ σε στεγνή επιδερμίδα) και συνεχίζουμε για ένα με δύο λεπτά. Αυτό θα καθαρίσει και το μακιγιάζ. Μετά το πανάκι που έχουμε (μικρή πετσέτα προσώπου) τη βυθίζουμε σε ζεστό νερό, τη στύβουμε και μετά στο πρόσωπο μας και το σκουπίζουμε. Έαν χρειάζεται μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία της πετσέτας. Καλό είναι μείνει λίγο λάδι στην επιδερμίδα. Εγώ καθαρίζω το πρόσωπο με αυτό τον τρόπο και στη συνέχεια θα προσθέσω λίγο από το μείγμα ελαίου στο πρόσωπο μου. Η αίσθηση είναι καταπληκτική και νιώθω την επιδερμίδα μου καθαρή αλλά και τέλεια ενυδατωμένη.

Τι να περιμένετε

Ίσως χρειαστεί το δέρμα σας μια περίοδο για να συνηθίσει στο νέο τρόπο καθαρισμού. Ακόμα και λιπαρότητα ή και σπυράκια μπορεί να παρατηρηθούν - εκεί αντισταθείτε στη χρήση σαπουνιού κι άλλων προϊόντων - μετά από μερικές μέρες θα απολαύσετε τα εκπληκτικά αποτελέσματα. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα, ίσως γιατί χρησιμοποιώ φυτικά έλαια για ενυδάτωση καθημερινά. Τώρα με αυτό τον τρόπο καθαρισμού η επιδερμίδα μου το πρωί δεν χρειάζεται ενυδάτωση, αλλά ούτε και παρατηρώ λιπαρότητα το πρωί. Απλά θα πλύνω με νερό το πρόσωπο το πρωί και αυτό μόνο. Το δέρμα μου είναι κανονικό με κάποια σημεία ξηρότητας το χειμώνα. Έχετε ποτέ δοκιμάσει αυτή το τρόπο καθαρισμού για το πρόσωπο σας;

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση