Καλάθι αγορών

Καθάρισε το πλυντήριο πιάτων με σόδα

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Καθάρισε το πλυντήριο πιάτων με σόδα - Amamelis Aromatherapy Rituals
Όταν το πλυντήριο πιάτων σου δεν αναβλύζει την πιο φρέσκα μυρωδιά ή δεν καθαρίζει τα πιάτα όπως θα έπρεπε, ένα καλό καθάρισμα μπορεί να λύσει τα προβλήματά σου. Αυτές οι 'βόμβες' με μαγειρική σόδα θα κάνουν τη ζωή σου ποιο εύκολη και δεν θα χρειαστεί να τρίβεις με τις ώρες. Επίσης η λύση που σου προτείνω όχι μόνο είναι φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αλλά θα καθαρίζει μούχλα και τροφές που μένουν σε διάφορα σημεία του πλυντηρίου!

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις τις 'βόμβες' καθαρισμού

  1. 2 κούπες μαγειρική σόδα
  2. 3 κουτ. σούπας οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου)
  3. 10 με 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου - προτείνω το λεμόνι που είναι και οικονομικό
  4. 2 κούπες ξύδι
  5. 1 κουτ. σούπας υγρό πιάτων
αρχίζουμε...
  1.  Ξεκίνησε δίνοντας το πλυντήριο πιάτων σου ένα γρήγορα καθάρισμα. Χρησιμοποιήσε ένα υγρό σφουγγάρι για να σκουπίσεις γύρω από την πόρτα και κατά μήκος των κάτω γωνιών, έλεγξε τον αγωγό για τυχόν κομμάτια των τροφίμων. Η δουλειά αυτή μπορεί να είναι λιγάκι αηδιαστική αλλά απαραίτητη.
  2. Τώρα ανακάτεψε τη σόδα, το οξυζενέ και το αιθέριο έλαιο σε ένα μπολ μέχρι να μοιάζει με υγρή άμμο. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο κουτάλι ή αυτό το εργαλείο που σερβίρεις το παγωτό για να δώσεις σχήμα στις βόμβες σου.  Στη συνέχεια αράδιασε τα μπαλάκια επάνω σε ένα δίσκο (βάλε χαρτί αντικολλητικό από κάτω).
  3. Η μαγειρική σόδα τρίβει φυσικά το πλυντήριο πιάτων, ενώ το οξυζενέ καθαρίζει και λευκαίνει, και το αιθέριο έλαιο θα δώσει στο πλυντήριο σου ένα άρωμα φρεσκάδας (χρησιμοποίησε αιθέριο έλαιο που έχει αντι-μικροβιακή δράση). Άφησε τώρα τα βομβίδια να στεγνώσουν για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
  4. Γέμισε ένα ποτήρι ή κεραμικό μπολ με το ξύδι και προσθέστε το υγρό απορρυπαντικό πιάτων σου. Ανακατέψε μαζί, και τοποθέτησε στο επάνω συρτάρι του πλυντηρίου πιάτων. Τοποθέτησε μια 'βόμβα' στο κάτω συρτάρι στη θήκη για τα μαχεροπήρουνα, και ρύθμισε το πλυντήριο πιάτων σου στη πιο υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το πρόγραμμα του πλυντηρίου τελειώσει, άνοιξε και απόλαυσε ένα λαμπερά καθαρό πλυντήριο πιάτων!
άρθρο από το popsugar.com

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση