Με κάθε προϊόν που αγοράζεις, εμείς προσφέρουμε 0,10 ευρώ στη we4all για την εμφύτευση δέντρων.
Καλάθι αγορών

Γκρέιπφρουτ Αιθέριο Έλαιο / Ιδιότητες

Δημοσιεύτηκε από τον admin στις
Γκρέιπφρουτ Αιθέριο Έλαιο / Ιδιότητες - Amamelis Aromatherapy Rituals
Το Γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα πολλά αιθέρια έλαια που προέρχονται από τον καρπό εσπεριδοειδών. Και μάλιστα από τη φλούδα του φρούτου και όχι από τη σάρκα.  Το αιθέριο έλαιο του Γκρέιπφρουτ χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία και λέγεται ότι έχει διάφορες θεραπευτικές χρήσεις. Οι κύριες χημικές ενώσεις που βρίσκουμε στο αιθέριο έλαιο είναι το λιμονένιο και η κιτρονελλάλη. Άρωμα -  δροσιστικό, αναζωογονητικό, γλυκό, κιτρώδες Αρωματική νότα - υψηλή grapefruit

Ιστορία

Αν και το συναντάμε συχνά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η καταγωγή του δέντρου Citrus paradisi περιέχει λιγάκι μυστήριο καθώς άλλοι υποστηρίζουν πως προέρχεται από τη Άσία και άλλοι από τη περιοχή της Τζαμάϊκα. Η κύρια εμπορία του αιθέριου ελαίου άρχισε στη πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ ,την δεκαετία του '30. Mέχρι και σήμερα οι ΗΠΑ παραμένουν ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής καθώς το αιθέριο έλαιο του γρέιπφρουτ χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και αρωμάτων.

Χαρακτηριστικά

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η παραγωγή του αιθέριου ελαίου γίνεται με εκπίεση της φλούδας του φρούτου όπου βρίσκονται και οι αδένες που περιέχουν το πολύτιμο αιθέριο έλαιο. Το χρώμα του ειναι ελαφρώς πρασινωπό ή ελαφρώς κίντρινο.

Ιδιότητες αιθέριου ελαίου

Αντικαταθλιπτικό, αντισυπτικό, αντισπασμωδικό, τονωτικό, διουρητικό, διεγερτικό, χωνευτικό.

Επίδραση στο πνεύμα

Μέσω της όσφρησης έχει παρατηρηθεί πως ανεβάζει τη διάθεση και αυτό το κάνει χρήσιμο σε περιπτώσεις που αισθανόμαστε αγχωμένοι. Επίσης έχει μια εξισορροπιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

Επίδραση στο δέρμα

Ως συστατικό σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λιπαρότητας μαλλιών και δέρματος. Οι αντισηπτικές ιδιότητες του, το καθιστούν ιδανικό για εφαρμογή σε μώλωπες, πληγές, κοψίματα, και την ακμή. Είναι επίσης γνωστό για τη χρήση του στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Επίδραση στο σώμα

Όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μείγμα ελαίων για μασάζ, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των μυών, πόνο στις αρθρώσεις, κράμπες και πονοκεφάλους. Ταιριάζει με - Βασιλικό, Περγαμόντο, Κέδρο, Γεράνι, Λεβάντα, Πατσουλί, Υλάνγκ Υλάνγκ κ.α. Γενικά δίνει μια γλυκιά και δροσερή νότα.

Προφυλάξεις

Αποφύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο, για τουλάχιστον 6-8 ώρες, μετά τη χρήση του στην επιδερμίδα ή στο μπάνιο.  

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση