Καλάθι αγορών

Αιθέρια Έλαια στο χώρο εργασίας

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Αιθέρια έλαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο στο σπίτι μας, αλλά και στο χώρο εργασίας μας, όπου ίσως τα έχουμε περισσότερο ανάγκη. Πριν χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο με διάχυση στο χώρο καλό θα ήταν να ρωτήσετε και τους συνεργάτες σας εάν συμφωνούν κι εάν τους αρέσει το συγκεκριμένο άρωμα που έχετε επιλέξει. Επίσης προσοχή εάν υπάρχουν στο χώρο έγκυες γυναίκες & σε αυτούς που κάνουν ομοιοπαθητική (μέντα & ευκάλυπτος). Στη συνέχεια αναφέρω διάφορες καταστάσεις όπου τα αιθέρια μπορούν να μας βοηθήσουν στην εργασιακή καθημερινότητα μας.

1) Τεταμένη ατμόσφαιρα, υπερένταση

Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου χρειαζόμαστε να πέσουν οι τόνοι & να χαλαρώσουμε, τα αιθέρια έλαια με ηρεμιστικές ιδιότητες είναι τα πιο κατάλληλα - Λεβάντα, Γεράνι, Σανταλόξυλο, Ρωμαϊκό Χαμομήλι, Ροδόξυλο & ο Κέδρος Χρήση: εισπνέουμε από το μπουκαλάκι ή ρίχνουμε λίγες σταγόνες σε ένα μαντηλάκι και εισπνέουμε από εκεί αρκετά συχνά.

2) Υπνηλία, πνευματική κούραση

Για πνευματική διαύγεια χρειαζόμαστε αιθέρια έλαια που θα μας τονώσουν, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τη κούραση & να αυξήσουμε τη συγκέντρωση. Επιλέξτε αιθέρια όπως το Δενδρολίβανο, τη Μέντα, το Λέμόνι, το Βασιλικό, το Τζίντζερ ή το Κυπαρίσσι. Χρήση: Με διάχυση στο χώρο ή εισπνέοντας από ένα μαντηλάκι που έχουμε 'ποτίσει' με λίγες σταγόνες.

3) Όταν ο χώρος μυρίζει περίεργα

Σε ανάλογες & δυσάρεστες περιπτώσεις επιλέγουμε αιθέρια όπως το Κυπαρίσσι, το Λεμονόχορτο, το Λεμόνι, όπου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Χρήση: με διάχυση στο χώρο ή μπορούμε να γεμίσουμε ένα μπουκαλάκι (με σπρέϊ καπάκι) με νερό και κάποιες σταγόνες από το αιθέριο και να ψεκάσουμε.

4) Η ατονία της Δευτέρας (Monday blues), έλλειψη έμπνευσης

Εδώ όλα τα αιθέρια έλαια από εσπεριδοειδή μας κάνουν διότι έχουν την ιδιότητα να μας φτιάχνουν το κέφι & να αλλάζουν τη διάθεση μας. Δοκιμάστε Γκρέϊπφρουτ με λίγο Βασιλικό εάν οι Δευτέρες σας είναι κάπως 'πεσμένες'. Χρήση: με διάχυση, σπρέϊ ή εισπνοές

5) 'Άρρωστη ατμόσφαιρα', βακτήρια

Αντιβακτηριακή δράση έχουν τα αιθέρια του Τεϊόδεντρου, το Θυμάρι ct linalol, το Λεμονόχορτο, ο Άρκευθος κ.α. Χρήση: με διάχυση, σπρέϊ ή και ως καθαριστικών επιφανειών (διαλυμένο σε νερό & λίγο λευκό ξύδι)

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση