Καλάθι αγορών

Αιθέρια Έλαια για την εμμηνόπαυση

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Αιθέρια Έλαια για την εμμηνόπαυση - Amamelis Aromatherapy Rituals
Για τις γυναίκες, η εμπειρία της εμμηνόπαυσης μπορεί να είναι τόσο προσωπική, μοναδική και διαφορετική όσο και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Μερικές γυναίκες την περνάνε χωρίς πολλά πολλά, ενώ άλλες παλεύουν με ενοχλητικά και απρόβλεπτα συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μιλάω για έντονες εξάψεις, απώλεια της λίμπιντο, αύξηση του σωματικού βάρους και εναλλαγές της διάθεσης. Η εμμηνόπαυση είναι μια σημαντική φάση στη ζωή κάθε γυναίκας, και όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου, αλλά και γιατί έρχεται σε μια στιγμή που οι περισσότερες από εμάς έχουν (ή θα έχουν) μια απαιτητική ζωή με πολλές ευθύνες που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε. Ως εκ τούτου, παραμένοντας υγιείς και δραστήριες πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα και διατροφικές συστάσεις που είναι γνωστό ότι διευκολύνουν τα συμπτώματα, αλλά ένα ελάχιστα γνωστό μυστικό είναι η χρήση των αιθέριων ελαίων για την εμμηνόπαυση.  

Ποια είναι τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούμε κατά την εμμηνόπαυση;

  • Μερικά έλαια όπως το γεράνι υποστήριζουν το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα με την εξισορρόπηση των ορμονών και τη ρύθμιση της έμμηνου κύκλου.
  • Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, το επίπεδο των οιστρογόνων στο σώμα μειώνεται, οδηγώντας σε φυσιολογικές και ψυχολογικές αλλαγές. Ο μάραθος περιέχει φυσικά φυτικά οιστρογόνα που μπορεί να γεμίσει το κενό, έτσι ώστε αυτές οι αλλαγές να αισθάνονται λιγότερο δραματικές.
  • Η κατάθλιψη είναι μια άλλη παρενέργεια της εμμηνόπαυσης. Το φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών όπως του γκρέιπφρουτ ή του περγαμόντου  'διαχέουν' την κατάθλιψη και νωθρότητα, ενώ κυπαρίσσι (Cypress) βοηθά να χτίσει την εσωτερική δύναμη κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση