Καλάθι αγορών

Αιθέρια Έλαια - διάλυση και ποσότητες

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Αιθέρια Έλαια - διάλυση και ποσότητες - Amamelis Aromatherapy Rituals
Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα, διότι μπορούν να προκαλέσουν έντονους ερεθισμούς και ευαισθητοποίηση του δέρματος. Ακόμα και για το αιθέριο έλαιο της λεβάντας που πολλοί συγγραφείς (όπως η Penny Rich, Practical Aromatherapy) αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο (neat) στο δέρμα, καλύτερα θα είναι να το διαλύουμε. Ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια στο μπάνιο, καλό είναι να τα διαλύουμε σε λάδι βάσης πχ το αμυγδαλέλαιο ή σε αλκοόλ. Διότι δεν μπορούν να διαλυθούν μέσα στο νερό, απλά σχηματίζουν ένα λεπτό φιλμ πάνω στην επιφάνεια του. Ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνουμε μπάνιο σε μωρά και παιδιά.

Διάλυση

Το ασφαλέστερο ποσοστό διάλυσης είναι το 2%, και είναι καλό να το ακολουθούμε όταν πειραματιζόμαστε σπίτι μας. Στα μωρά, παιδιά και ηλικιωμένους το ποσοστό διάλυσης μειώνεται στο 0,5% με 1%. Στο μπάνιο χρησιμοποιούμε 8-10 σταγόνες, όπου όπως προανέφερα διαλύουμε σε λάδι ή αλκοόλ. Για εισπνοές ατμού χρησιμοποιούμε 1 (αρκετή), το πολύ 3 σταγόνες. Επίσης διαλύουμε καλά σε λάδι - 1κ του γλυκού λάδι.

Ποσότητες

Το μέγεθος κάθε σταγόνας δεν είναι ίδιο, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η θερμοκρασία, το μέγεθος του σταγονόμετρου, την πυκνότητα του ελαίου κ.α. Οπότε δουλεύουμε με προσέγγιση. 25 σταγόνες είναι περίπου 1ml Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την ποσότητα αιθέριου ελαίου σε διάλυση 2% και 1% σε διάφορες ποσότητες λαδιού βάσης. Για μασάζ σώματος, 1 1/2 κ. σούπας είναι η κατάλληλη ποσότητα, ενώ για μασάζ προσώπου χρησιμοποιήστε 1κ. γλυκού. Μπορείτε να μετράτε τις ποσότητες και με σύριγγα.   Πίνακας με ποσότητες για σωστή διάλυση αιθέριων ελαίων, 2% και 1%

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση