Παρακαλώ σημειώστε ότι οι συνηθισμένοι χρόνοι παράδοσης στις εταιρείες ταχυμεταφορών, λόγω καραντίνας, πιθανώς να μην ισχύουν.
Με κάθε προϊόν που αγοράζεις, εμείς προσφέρουμε 0,10 ευρώ στη crowdfunding καμπάνια της WοΤ για την υλοποίηση ενός εργαλείου ενδυνάμωσης γυναικών!
Καλάθι αγορών

Διάλυση Αιθέριων Ελαίων

Δημοσιεύτηκε από τον admin στις
Διάλυση Αιθέριων Ελαίων - Amamelis Aromatherapy Rituals
Μια από τις πρώτες έννοιες που συναντάει κανείς όταν αρχίζει να φτιάχνει μείγματα με αιθέρια έλαια είναι η διάλυση. Τις περισσότερες φορές όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια στο δέρμα μας χρειάζεται να τα διαλύσουμε σε μια βάση π.χ. ένα φυτικό λάδι, μια κρέμα, μια λοσιόν. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συμπυκνωμένες ουσίες που τις περισσότερες φορές λιγότερες σταγόνες από όσες νομίζουμε είναι αρκετές για να χαρίσουν το αποτέλεσμα που θέλουμε. Επίσης, εάν χρησιμοποιηθούν αδιάλυτα υπάρχει κίνδυνος να ερεθίσουν την επιδερμίδα. Το νερό δεν είναι ένας αποδεκτός φορέας για τα αιθέρια έλαια που εφαρμόζονται στο δέρμα, αφού το λάδι και το νερό δεν αναμειγνύονται. Το ανθρώπινο δέρμα και οι μεμβράνες του αποτελούνται κυρίως από λιπαρά. Στα αιθέρια έλαια αρέσει το λιπαρό περιβάλλον. Θυμηθείτε, το λάδι και το νερό δεν αναμιγνύονται. Εάν αναμείξουμε αιθέρια έλαια με νερό και στη συνέχεια βάλουμε το μείγμα αυτό στο δέρμα, το αιθέριο έλαιο θα τρέξει μακριά από το νερό και θα πάει να απορροφηθεί απευθείας από το δέρμα. Στη πραγματικότητα θα είναι σαν να βάλαμε το αιθέριο έλαιο απευθείας στο δέρμα, το οποίο όπως προανέφερα ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει τοπικό ερεθισμό. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να εφαρμόσουμε καθαρό το αιθέριο έλαιο, π.χ. τη Λεβάντα σε τσίμπημα μέλισσας για να σταματήσουμε τον πόνο και το πρήξιμο αλλά γενικά είναι καλύτερα και πιο ασφαλές να τα διαλύουμε. Ανακατέψτε τα αιθέρια έλαια με άλλα φυτικά έλαια που τρέφουν το δέρμα μας, όπως το Χοχόμπα (Jojoba oil). Τα αιθέρια έλαια θα "κολλήσoυν"με τα λίπη της βάσης (base ή carrier oil), και όταν θα απορροφηθούν από το δέρμα θα είναι διαλυμένα, αποφεύγοντας έτσι τον ερεθισμό του δέρματος.  

Πόσο όμως από το αιθέριο έλαιο θα βάλουμε μέσα στο μείγμα μας;

  Συνήθως χρησιμοποιούμε τα ποσοστά 1%, 2% και 3%. Για μωράκια άνω των 3 μηνών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποσοστό 0.5%. Για τους ενήλικες  μπορούμε για χρήση τοπική να φτάσουμε και το 5%. Επίσης, τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι λεπτόρευστα και θεωρούμε πως 20 σταγόνες είναι περίπου 1ml,  αυτό δεν ισχύει για τα αιθέρια έλαια όπως το Σανταλόξυλο που είναι παχύρευστα. Για να έχετε τον ακριβή αριθμό σταγόνων που χρειάζεται για κάθε ποσοστό διάλυσης έφτιαξα ένα πίνακα σε pdf αρχείο για να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάχνετε τις μίξεις σας! Κατέβασε το αρχείο εδώ: http://bit.ly/EO-dilution-info 

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση