Καλάθι αγορών

Άργιλος και οι χρήσεις της

Δημοσιεύτηκε από τον admin στις
Άργιλος και οι χρήσεις της
Η θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πολλές, στην ανάρτηση αυτή θα επικεντρωθώ στη χρήση και στα οφέλη που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας. Σε προηγούμενη ανάρτηση μπορείτε να διαβάστε για τα ποιο συνηθισμένα είδη της άργιλου. Τα οφέλη λοιπόν που μας δίνει η άργιλος είναι τα εξής: Απορρόφηση των τοξινών - π.χ. εάν βάλουμε άργιλο πάνω σε πυώδη πληγή, θα παρατηρήσουμε ότι το πύον θα το τραβήξει η άργιλος και η πληγή θα καθαριστεί σε λιγότερο χρόνο. Μείωση πρηξίματος - παρατηρήσουμε μείωση πρηξίματος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Δοκιμάστε αυτή της την ιδιότητα σε κουρασμένα και πρησμένα πόδια. Χαλάρωση - μειώνει την ένταση των μυών και καταπραΰνει νεύρα σε υπέρ-διέγερση. Ανακούφιση από τον πόνο - προσφέρει άμεση ανακούφισην εφαρμόζοντας τοπικά. Μείωση της θερμοκρασίας - π.χ. σε περίπτωση πυρετού βοηθάει στο να πέσει η θερμοκρασία, και είναι πιο αποτελεσματική από την χρήση μιας νωπής πετσέτας. Βέβαια θα πρέπει να αλλάξουμε το κατάπλασμα μετά από λίγη ώρα έως ότου φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία. Κάποιες από τις παθήσεις/καταστάσεις που μπορεί να βοηθήσει ή ακόμα και να θεραπεύσει (ανάλογα σε ποιο στάδιο βρίσκονται) είναι οι εξής:

Ακμή

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ακμή με τη χρήση της άργιλου σε μορφή μάσκας, καλό είναι να προτιμήσουμε την λευκή άργιλο ή την κίτρινη (μια μίξη των 2 πιστεύω θα είναι πιο αποτελεσματική). Απλώνουμε μια παχιά στρώση και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει, προσοχή δεν αφήνουμε τη μάσκα να ξεραθεί στο δέρμα μας. Μπορούμε να επαναλάβουμε 2 με 3 φορές την ημέρα - για λίγες μέρες - έως ότου παρατηρήσουμε βελτίωση. Έπειτα συνεχίζουμε εφαρμόζοντας τη μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι μια ισορροπημένη διατροφή θα βοηθήσει.

Αρθριτικά

Η πάθηση αυτή οφείλεται στη διαταραγμένη χημεία στο σώμα μας. Το σώμα μας δεν αποβάλει αποτελεσματικά το ουρικό οξύ και έτσι αυτό εναποτίθεται με τη μορφή κρυστάλλων στο χώρο ανάμεσα στις αρθρώσεις, προκαλώντας φλεγμονές, πόνο και δυσκαμψία. Η άργιλος βοηθάει στην απορρόφηση των τοξινών, ανακουφίζει από τον πόνο. Μπορούμε να συνδυάσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων όπως το κυπαρίσσι που έχει επίσης αποτοξινωτικές ιδιότητες. Το χαμομήλι, η λεβάντα και το δενδρολίβανο θα συμβάλουν ακόμα περισσότερο στη μείωση του πόνου και το τζίντζερ θα φέρει βελτίωση στην κυκλοφορία του αίματος (τοπικά).

Έγκαυμα

π.χ. από τον ήλιο Επιλέγουμε την άσπρη άργιλο και απλώνουμε στην περιοχή μια μέτρια σε πάχος στρώση. Ανάμεσα στο δέρμα και στην άργιλο τοποθετούμε μια γάζα για να μην κολλήσει (η άργιλος) στο πληγωμένο μας δέρμα. Αφήνουμε για 20 λεπτά και επαναλαμβάνουμε κάθε 2 ώρες περίπου κάθε μέρα μέχρι να φύγει η αίσθηση του καψίματος. Μπορούμε να συνεχίσουμε με 3-4 εφαρμογές την ημέρα μέχρι την πλήρη επούλωση.

Κυκλοφορία του αίματος

πχ φλεβίτιδα Η άργιλος μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων και επίσης να 'καθαρίσει' το αίμα. Μια θεραπεία μπορεί να διαρκέσει βδομάδες ίσως και μήνες.

Κυτταρίτιδα

Η πράσινος άργιλος είναι η πλέον κατάλληλη λόγω των αποτοξινωτικών ιδιοτήτων της. Φτιάχνουμε με νερό μια πάστα και απλώνουμε στην περιοχή μια παχιά στρώση. Έπειτα τυλίγουμε με γάζα ή ένα βαμβακερό ύφασμα και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες (δεν πρέπει να στεγνώσει η άργιλος!) Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την εβδομάδα. Αφού βγάλουμε την άργιλο στο ντους, τελειώνουμε με κρύο νερό στην περιοχή για να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος (το βούρτσισμα ή τρίψιμο με λούφα βοηθάει επίσης). Στη πάστα μας εάν θέλουμε μπορούμε να συνδυάσουμε και τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Το Γεράνι είναι εξαιρετικό διότι ρυθμίζει το ορμονικό μας σύστημα, συσφίγγει την επιδερμίδα και είναι και διουρητικό (διαθέτει πολλά από τα οποία χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας) Σημείωση: Οι περιγραφές και οι συστάσεις που δίνονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς μόνο και δεν αντικαθιστούν οποιαδήποτε επαγγελματική διάγνωση ή θεραπεία. Είναι ευθύνη του κάθε ατόμου να κάνει ότι είναι ασφαλές για την κατάσταση της υγείας του.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση