Καλάθι αγορών

Τι σημαίνει Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία;

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Τι σημαίνει Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία; - Amamelis Aromatherapy Rituals
Τα τελευταία 20 και κάτι χρόνια η Αρωματοθεραπεία ζει μια περίοδο αναγέννησης. Παρατηρούμε πολλά βίβλία να εκδίδονται, το ενδιαφέρον του κόσμου να αυξάνεται συνέχεια, και γενικά να υπάρχει συζήτηση γύρω από το θέμα των αιθέριων ελαίων. Έχουμε τις επιστημονικές μελέτες όπου μας δίνουν πληροφορίες για τις θεραπευτικές ιδιότητες τους, τη χημεία τους, τη δράση τους πάνω σε μύκητες, ιους και μικρόβια. Μας εξηγούν, με ποιο τρόπο τα αιθέρια έλαια απορροφούνται και το ταξίδι που κάνουν στο σώμα. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ένα ενδιαφέρον για τις ενεργειακές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, και πως μπορούν να επηρεάσουν το μη υλικό μας σώμα. Σίγουρα  εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, αφού  δεν μπορούμε να μελετήσουμε επιστημονικά το θέμα, παρά μόνο να νιώσουμε τα αποτελέσματα.
Για να μπω στο mood γραψίματος, ειδικά γι αυτό το θέμα, ένιωσα την ανάγκη να έχω κοντά μου το άρωμα από το Λιβάνι που τόσο μου αρέσει. Μόλις έριξα 2 σταγόνες σε ένα κομματάκι χάρτι και το τοποθέτησα μπροστα μου. Έβαλα και ελάχιστο στο ενεργειακό κέντρο ανάμεσα από τα φρύδια και οραματίστικα για λίγα δευτερόλεπτα να φωτίζεται η περιοχή. Άμεσα ένιωσα ένα περίεργο άγγιγμα, σαν να με ακούπησε απαλά ένα φτερό στο μέτωπο.
και επανέρχομαι στο θέμα μου... Πριν αναφέρω τι σημαίνει ο όρος ενεργειακή αρωματοθεραπεία, είναι σημαντικό να σου πω ότι χρειάζεται να προσεγγίσουμε το θέμα με ανοικτό μυαλό και ευαισθησία. Εδώ έχεις όλο το πεδίο ελεύθερο να πειρματιστείς, και να δημιουργήσεις τις προσωπικές σου εμπειρίες.

Τι σημαίνει ενεργειακή αρωματοθεραπεία;

Από την πρώτη λέξη το μυαλό μας πάει στην ενέργεια. Η ενεργειακή αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια για να επηρεάσει το ενεργειακό μας σώμα (ή αλλιώς αιθερικό σώμα), το συναισθηματικό σώμα (ή αστρικό σώμα) και την ψυχή. Αναζητούμε και θέτουμε σε λειτουργία τις ενεργειακές ποιότητες των αιθέριων ελαίων. Όπως και στις υπόλοιπες ενεργειακές θεραπείες ο σκοπός μας είναι να θεραπεύσουμε το φυσικό σώμα που είναι ο καθρέπτης του ενεργειακού και των υπόλοιπων σωμάτων.  Οι ασθένειες αρχίζουν πρώτα στο αιθερικό σώμα και αργότερα υλοποιούνται στο φυσικό σώμα.

Η πρακτικής της ενεργειακής αρωματοθεραπείας

Η χρήση των αιθέριων ελαίων μπορεί να γίνει στο δέρμα ή καθαρά μέσω της όσφρησης. Με τον ίδιο τρόπο που τα χρησιμοποιούμε στην "παραδοσιακή" αρωματοθεραπεία. Αυτό που αλλάζει είναι ο δέκτης και η πρόθεση του. Έχει αφαρμογές στο καθαρισμό της αύρας, στην ενεργοποίηση των τσάκρας, στο διαλογισμό, στη γιόγκα, στη κρυσταλοθεραπεία και σε ότι άλλο έχει να κάνει με την προσωπική και πνευματική ανάπτυξη μας.
Η πρόθεση μας είναι σημαντική διότι χρειάζεται να ευθυγραμμίζεται με ειλικρίνια και ευαισθησία.
Στην ενεργειακή προσέγγιση δυστηχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχουν τόσες πληροφορίες και στηριζόμαστε περισσότερο στη διαίσθηση και στην εμπειρία μας. Είναι όμως ένα διασκεδαστικό μονοπάτι για όσους από εμάς μας συναρπάζει το άγνωστο και το άυλο.  

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση