Με κάθε προϊόν που αγοράζεις, εμείς προσφέρουμε 0,10 ευρώ στη crowdfunding καμπάνια της WοΤ για την υλοποίηση ενός εργαλείου ενδυνάμωσης γυναικών!
Καλάθι αγορών

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το συνάχι, το βήχα και το κρυολόγημα

Δημοσιεύτηκε από τον admin στις
Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το συνάχι, το βήχα και το κρυολόγημα - Amamelis Aromatherapy Rituals
Με το που αλλάζει απότομα η θερμοκρασία πολλοί από εμάς αρχίζουν να υποφέρουν από καταρροή, μπουκωμένη μύτη, τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος. Με το που ξεκινάει αυτή η περίοδος λοιπόν, αρχίζουμε όλοι εμείς, που αναζητούμε φυσικές λύσεις, να ψάχνουμε τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το συνάχι, το βήχα και το κρυολόγημα. Σε αυτό το άρθρο θα σου πω ποια είναι τα καλύτερα, πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια και ταυτόχρονα ασφαλή στη χρήση.  Έτσι είτε έχεις ξαναχρησιμοποιήσει αιθέρια έλαια είτε σκέφτεσαι να ξεκινήσεις σύντομα, παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.
Τις περισσότερες φορές, με τη χρήση των αιθέριων ελαίων που σου προτείνω παρακάτω μπορώ και υποστηρίζω το σώμα μου και ξεπερνάω τα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης. Όμως όταν δω ότι δεν υπάρχει βελτίωση μετά από κάποιες μέρες, επικοινωνώ πάντα με τον γιατρό μου. Η αρωματοθεραπεία δεν αντικαθιστά την ιατρική γνωμη & περίθαλψη.

Ποια είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το κρυολόγημα, τη καταρροή και όλα τα άλλα συμπτώματα;

Τα αιθέρια έλαια που προτείνω, τα επέλεξα όχι μόνο για την κατασταλτική τους δράση στα συμπτώματα αλλά και στην επίδραση που έχουν στην ενέργεια μας, στο συναίσθημα, στη διάθεση μας. Διότι ότι όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, όλα επηρεάζουν και επηρεάζονται. Κυρίως βέβαια οι σκέψεις μας επηρεάζουν το συναίσθημα, τη διάθεση μας και αυτό όλο δεν μπορεί παρά να εκδηλωθεί στο φυσικό μας σώμα. Βέβαια σε εμάς φαίνεται πολλές φορές ότι συμβαίνει το αντίθετο π.χ. όταν αρρωσταίνουμε δεν έχουμε καλή διάθεση, η ενέργεια μας είναι πεσμένη. Τα αιθέρια έλαια έχουν και την δυνατότητα να επηρεάσουν αυτή την ενέργεια και προτείνω να το εκμεταλλευτούμε! Αρχίζουμε με τον ...

Ευκάλυπτος

[Eucalyptus globulus ή Eucalyptus radiata] Είναι το πιο δημοφιλές αιθέριο έλαιο για την υποστήριξη της υγείας του αναπνευστικού μας συστήματος.  Σε μια από τις μελέτες που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Alternative Medicine Review διαπιστώθυκε ότι η Ευκαλυπτόλη (αλλιώς 1,6 κινεόλη) έχει αντιμικροβιακή δράση και μπορεί να καταπολεμήσει τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες. Η Ευκαλυπτόλη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, στην ανακούφιση του πόνου και των μυϊκών εντάσεων που μπορεί να προκύψουν από το κρυολόγημα ή τη γρίπη. Ενεργειακά μας ανεβάζει τη διάθεση, καθαρίζει το μυαλό και κατευνάζει την κούραση που νιώθουμε.

Δάφνη

[Laurus nobilis] Το αιθέριο έλαιο της Δάφνης έχει κι αυτό ευκαλυπτόλη, οπότε μοιράζεται της ιδιότητες που διαθέτει ο Ευκάλυπτος.  Βοηθάει την στάσιμη ενέργεια να αρχίσει να κινείται στο σώμα, ξυπνάει τη σκέψη και χαρίζει πνευματική συγκέντρωση. 

Ματζουράνα

[Origanum majorana] Η αγαπημένη μου Ματζουράνα, έχει διεγερτική δράση στο ανοσοποιητικό χάρη στην Terpinen-4-ol, και είναι εξαιρετικά αντισμασμωδική, χρήσιμη σε περιπτώσεις βήχα και στον πόνο μυών στο σώμα. Προσφέρει ζεστασιά στο σώμα και στις αισθήσεις μας. Η Ματζουράνα μας χαρίζει ανακούφιση και χαλάρωση από στρες και άγχος και μας βοηθάει να έχουμε έναν καλύτερο ύπνο.

Λεμόνι

[Citrus limon] Δεν θα μπορούσα να μην έχω στη λίστα μου και ένα από τα εσπεριδοειδή αιθέρια έλαια, όπως το Λεμόνι που έχει καλή αναλγητική, αντι-φλεγμονώδη και αντιϊκή δράση. Επίσης έχει κι αυτό διεγερτική δράση στο ανοσοποιητικό. Ενεργειακά τα εσπεριδοειδή έχουν την καλύτερη επίδραση στη διάθεση μας! Βλέπεις αντιπροσωπεύουν την ενέργεια του ήλιου και την δύναμη του δέντρου! Μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε, να νιώσουμε ένα άνοιγμα στο στήθος και προσκαλούν καλή διάθεση και ενεργητικότητα. Όλα τα παραπάνω αιθέρια έλαια είναι ασφαλή στη χρήση, δηλαδή δεν είναι ερεθιστικά στο δέρμα ή στην ρινική κοιλότητα και έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με περισσότερη άνεση & ασφάλεια στο σπίτι μας. Αιθέρια έλαια όπως το Γαρύφαλο, το Θυμάρι, η Ρίγανη έχουν πολύ καλή θεραπευτική δράση αλλά χρειάζονται  μεγαλύτερη διάλυση διότι είναι ερεθιστικά στο δέρμα. Και δεν χρησιμοποιούνται σε παιδιά κάτω των 12 ετών και σε ανθρώπους 3ης ηλικίας. Στο eshop της Amamelis μπορείς να βρείς έτοιμο ένα μείγμα αιθέριων ελαίων (το όνομα του είναι ΑΝΑΣΑ), ειδικά φτιαγμένο για το κρυολόγημα, το συνάχι και το βήχα. Περιέχει όλα τα παραπάνω αιθέρια έλαια μαζί με το Τεϊόδεντρο και το Πορτοκάλι. Μπορείς να το βρείς εδώ.  amamelis.eu/anasa-blend ΑΝΑΣΑ για το κρυολογημα και τη ρινικη συμφορηση

Πως θα χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια;

Δύο είναι οι είσοδοι που προτείνω στο σώμα μας, μέσω του δέρματος και μέσω της εισπνοής.  Για τα συμπτώματα όπως συνάχι, μπούκωμα μύτης, βήχα και ότι άλλο έχει να κάνει με το αναπνευστικό σύστημα, η εισπνοή είναι η πιο κατάλληλη. Και ανάλογα την ανάγκη μας μπορούμε να επιλέξουμε τη μέθοδο. Για πρόληψη, προτείνω τη διάχυση στο χώρο χρησιμοποιώντας καυστήρα ηλεκτρικό ή με ρεσώ. Η διάχυση είναι ήπια μέθοδος και προτείνεται και στα παιδιά. Η διάχυση αιθέριων ελαίων στο δωμάτιο των παιδιών λίγο πριν την ώρα του ύπνου είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και τα βοηθάει να έχουν ένα ήρεμο ύπνο. Περισσότερα για ασφαλή χρήση σε παιδιά θα βρεις στο άρθρο:  Διάχυση αιθερίων ελαίων σε παιδιά. Ποια αιθέρια έλαια είναι ασφαλή στη χρήση; Από όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης, μπορούμε να εισπνέουμε το αιθέριο έλαιο απευθείας από το μπουκάλι του, να κάνουμε εισπνοές ατμού, ή και να χρησιμοποιούμε ρινική συσκευή. Στην ουσία θέλουμε να λαμβάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από το/τα αιθέρια έλαια ώστε να μας βοηθήσουν. Επίσης μπορούμε να κάνουμε ένα λάδι ή κηραλοιφή χρησιμοποιώντας τα αιθέρια έλαια και να κάνουμε εντριβή στο στέρνο, στην πλάτη μέχρι και πάνω στον αυχένα. Με αυτό τον τρόπο  προωθούμε χαλάρωση στο σώμα, προσφέρουμε αναλγητική δράση και βοηθούμε να ανοίξει η αναπνοή μας. Οι εντριβές ενδείκνυται πριν τον βραδινό ύπνο.

Για τον πονόλαιμο

Ο πονόλαιμος μπορεί να να γίνει άκρως ενοχλητικός και επίπονος. Καλό θα είναι να τον προλάβουμε από την αρχή κάνοντας εισπνοές ατμού από το στόμα ή γαργάρες*.  Για γαργάρες, βάζουμε 3-5 σταγόνες σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και αναδεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές την ημέρα. Το Τεϊόδεντρο σε συνδιασμό με τη Λεβάντα, έχουν καλή δράση σε φλεγμονές στο λαιμό. *Δεν συνιστώ γαργάρες με αιθέρια έλαια σε παιδιά κάτω των 12 ετών, λόγω κατάποσης. Αντί για αιθέρια έλαια μπορούμε να τους κάνουμε γαργάρες με βότανα, όπως το Χαμομήλι (χλιαρό).

Συνταγή Αλοιφή εντριβής για κρυολόγημα

Με αυτή την απλή συνταγή θα έχεις τη δική σου αλοιφή με 100%  φυσικά συστατικά δίχως βαζελίνη και άλλα χημικά που έχουν συνήθως τα προϊόντα του εμπορίου. Για μια ποσότητα 100γρ θα χρειαστείς: > Πρώτα θα χρειαστεί να λιώσεις το κερί σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει θα προσθέσεις σιγά σιγά το λάδι και θα ανακατεύσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια θα κατεβάσεις από τη φωτιά και θα προσθέσεις τα αιθέρια έλαια, ανακατεύοντας και πάλι. Μετέφερε το μείγμα στο βαζάκι σου και κλείσε το καπάκι. Θα το αφήσεις να κρυώσει και να σφίξει και η αλοιφή σου θα είναι έτοιμη για χρήση!  
Δωρεάν eBook με συνταγές αρωματοθεραπείας
Εάν σε ενδιαφέρουν τα αιθέρια & τα φυτικα έλαια και δεν είσαι ήδη εγγεγραμμένη/ος στο newsletter μας, μπορείς να κάνεις γρήγορα την εγγραφή σου για να λαμβάνεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και επίσης θα σου στείλω ΔΩΡΕΑΝ ένα eBook με χρήσιμες συνταγές καθημερινής Αρωματοθεραπείας! 🙂

Πάτησε στο σύνδεσμο για να συμπλήρωσεις τη φόρμα, (με το όνομα & το email σου), ολοκλήρωσε την εγγραφή σου και σύντομα θα λάβεις στο email σου το eBook ΔΩΡΕΑΝ

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση