Καλάθι αγορών

Γιατί να επιλέγω αγνά αιθέρια έλαια;

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Γιατί να επιλέγω αγνά αιθέρια έλαια; - Amamelis Aromatherapy Rituals
Εάν όλα προέρχονται από τη σύνθεση χημικών ενώσεων, γιατί να επιλέγω έλαια που προέρχονται από φυτά και όχι συνθετικά συστατικά; Γιατί να μην επιλέγω απλά ότι μυρίζει όμορφα είτε είναι φυσικό είτε συνθετικό; Συμβαίνει κάποιες φορές τα συνθετικά αρώματα να μυρίζουν “καλύτερα” από τα φυσικά. Αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό, γιατί είναι και θέμα εξάσκησης και εμπειρίας της μύτης (της όσφρησης μας).
Το να έχεις μοναδικό κριτήριο το άρωμα, αποτελεί μονόπλευρη οπτική και αδικεί κατά τη γνώμη μου τα αιθέρια έλαια και τη φύση τους.
Τα αγνά αιθέρια έλαια προέρχονται από διάφορα μέρη φυτών συνήθως με ατμό-απόσταξη ή στην περίπτωση των περισσοτέρων εσπεριδοειδών με τη μέθοδο της εκπίεσης. Τα μόρια των αιθέριων ελαίων δημιουργούνται στα φυτά για συγκεκριμένους λόγους επιβίωσης τους και είναι βασικό στοιχείο της ευφυΐας τους και της σχέσης τους με τον πλανήτη. Η θεραπευτική δύναμη των φυτών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας. Αρχαίοι πολιτισμοί όπως των Κινέζων, των Αιγυπτίων, των Σουμερίων όλοι έκαναν χρήση των βοτάνων για θεραπευτικούς λόγους. Πιστεύω ότι είχαν ανακαλύψει τους ιδιαίτερα λεπτοφυείς τρόπους που τα φυτά επιδρούν πάνω στον άνθρωπο. Η επίδραση αυτή δεν αφορά μόνο το φυσικό σώμα αλλά και το συναίσθημα, το νου, το πνεύμα και την ψυχή. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τα αποστάγματα των φυτών να ενεργοποιήσουμε τη θεραπευτική ικανότητα του σώματος μας και αυτός είναι και ο κύριος στόχος της Αρωματοθεραπείας. Διάβασε περισσότερα για την θεραπευτική δράση των αιθέριων ελαίων στο συναίσθημα.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση