Καλάθι αγορών

Αιθέρια Έλαια μέσω της Εισπνοής | Βίντεο

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Αιθέρια Έλαια μέσω της Εισπνοής | Βίντεο - Amamelis Aromatherapy Rituals
Η εισπνοή είναι ένας από τους τρόπους που μπορούν τα αιθέρια έλαια να απορροφηθούν από τον οργανισμό μας. Όταν εισπνέουμε τα αιθέρια έλαια αυτά  ενεργοποιούν το οσφρητικό σύστημα, το οποίο επηρεάζει με τη σειρά του το κεντρικό νευρικό σύστημα. Δείτε το βίντεο και διαβάστε το άρθρο παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Πως ενεργοποιείται το οσφρητικό σύστημα;

Στο εσωτερικό της μύτης έχουμε την οσφρητική μεμβράνη η οποία αποτελείται από ειδικού δέκτες που έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τα αρωματικά μόρια με βάση το σχήμα τους. Ο δέκτης που θα κάνει την αναγνώριση, στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο με την πληροφορία της ταυτότητας του μορίου που έχει εισέλθει στη μύτη μας. Η οσφρητική μεμβράνη περιέχει 10 με 20 εκατομύρια δέκτες και μπορεί να αναγνωρίσει 2000 με 4000 διαφορετικά χημικά ερεθίσματα.

Η συνάντηση των αιθερίων ελαίων με τον οργανισμό μας

Κατά την εισπνοή τα αρωματικά μόρια των αιθέριων ελαίων έρχονται σε άμεση επαφή με τις ρινικές κοιλότητες, τη βλεννογόνο, τη τραχεία και τους πνεύμονες. Αυτή η φυσική επαφή μπορεί να αποβεί ωφέλιμη όταν π.χ. θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αναπνευστικά προβλήματα που συνήθως δημιουργούνται από κάποιο κρύωμα, ίωση ή ακόμα και αλλεργίες. Εννοείται πως μπορούν να βοηθήσουν και στη πρόληψη αναπνευστικών λοιμώξεων. Προχωρώντας παραπέρα θα φτάσουν στους πνεύμονες και από εκεί μέσω των τριχωειδών αγγείων θα μεταφερθούν στο σώμα μας.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη όταν εισπνέουμε αιθέρια έλαια

  • Έχουμε γρήγορη απορρόφηση στο αίμα
  • Άμεση δράση σε λοιμώξεις του αναπνευστικού
  • Άμεση δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα
  • Άμεση δράση στην αναπνευστική συμφόρηση
 

Ασφαλή χρήση

  • Όλα τα αιθέρια έλαια δεν είναι κατάλληλα για εισπνοή. Για παράδειγμα, αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες, αλδεΰδες (κιτράλη κυρίως) και μερικά μονοτερπένια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Αυτό εξαρτάται από το άτομο και μπορεί να απαιτεί κάποιο πειραματισμό.
  • Μερικά έλαια μπορεί να αντενδείκνυται με άσθμα και σοβαρές αλλεργίες.
  • Να είστε προσεκτικοί με τη δοσολογία. Ειδικά σε ατμόλουτρο δεν ξεπερνάμε τις 1 με 2 σταγόνες.

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση