Καλάθι αγορών

Γιόγκα & αιθέρια έλαια / Ενίσχυση πρακτικής

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Γιόγκα & αιθέρια έλαια / Ενίσχυση πρακτικής - Amamelis Aromatherapy Rituals
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί γρήγορους ρυθμούς, οι υποχρεώσεις μας πλέον σπάνια είναι λίγες και απλές, ενώ οι επικοινωνίες έχουν γίνει τόσο άμεσες που νιώθουμε ότι κυριολεκτικά δεν μπορούμε να βρούμε λίγα λεπτά για τον εαυτό μας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μας αποπροσανατολίζουν από το κέντρο μας, εύκολα χάνουμε τη συγκέντρωση μας χάνοντας το “τώρα”, όσο το άγχος και η ανησυχία “κλειδώνουν” το σώμα μας∙ συνεπώς, και την υγεία μας. Η φυσική μας κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχολογία και τη γενικότερη ανταπόκριση μας στη δουλειά και τις σχέσεις. Το να επιλέξουμε να ασκηθούμε είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή. Επιλέγοντας να αφιερώσουμε λίγο χρόνο αποκλειστικά στον εαυτό μας, του δείχνουμε την αγάπη μας και την πρόθεση μας να τον φροντίσουμε όπως του αξίζει. Αν είστε από αυτούς που ένα έντονο είδος γυμναστικής δεν τους ταιριάζει, ενώ παράλληλα αναζητούν έναν τρόπο να εστιάσουν την προσοχή τους ξανά στο κέντρο τους, αυτό είναι η γιόγκα.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, το να αφοσιωθείτε στη γιόγκα;

Πρόκειται για ένα είδος άσκησης σε συνδυασμό με τεχνικές διαλογισμού. Μπορείτε να ξεκινήσετε σε ένα γυμναστήριο, σε ομαδικό μάθημα ή ακόμα και στο σπίτι σας, ενώ ο εξοπλισμός της είναι πολύ απλός και οικονομικός: ένα στρώμα γιόγκα (yoga mat), ρούχα ελαφριά που να αγκαλιάζουν το σώμα και… συγκέντρωση. Όχι και τόσο απλό, έτσι; Δεν είναι πάντα εύκολο να “κλείσουμε” την πόρτα σε όλα τα άγχη, τις ανησυχίες, τις υποχρεώσεις που τριβελίζουν το μυαλό μας, τη στιγμή που θα πατήσουμε στο στρώμα. Αλλά μπορούμε να επιβοηθήσουμε τη θεραπευτική δύναμη της άσκησης.

Ενισχύστε τη γιόγκα με τη χρήση αιθέριων ελαίων

Για την ασφαλή χρήση των αιθερίων ελαίων στην επιδερμίδα μας, προτείνω όποιο αιθέριο έλαιο χρησιμοποιούμε να το διαλύουμε σε κάποια βάση, π.χ. το Αμυγδαλέλαιο ή το Jojoba oil που δεν αφήνει καθόλου λιπαρότητα στην επιδερμίδα.  Περισσότερες πληροφορίες για τη διάλυση των αιθερίων ελαίων μπορείς να διαβάσεις εδώ. Επίσης ένας ακόμα τρόπος αποτελεσματικής χρήσης των αιθερίων ελαίων είναι η διάχυση στο χώρο. Διάβασε εδώ πως το άρωμα των αιθερίων ελαίων ταξιδεύει στο σώμα μας μέσω της εισπνοής. Να θυμάστε, ότι "less is more" όσον αφορά την ποσότητα των αιθερίων ελαίων. Επίσης σας συμβουλεύω να μη συνδυάζετε πάνω από 3-4 αιθέρια έλαια, ειδικά εάν δεν έχετε εμπειρία ή δεν ακολουθείτε κάποια συνταγή. Μπορείτε να βρείτε τα αιθέρια έλαια Amamelis εδώ: https://www.amamelis.eu/aitheria-elaia

Άγχος – Ανησυχία

Λεβάντα

Εφαρμόστε μια ποσότητα (διαλυμένη Λεβάντα) σε κάθε καρπό και τρίψτε απαλά. Αυτή η κίνηση και μόνο θα σας χαλαρώσει και θα ενεργοποιήσει το έλαιο ώστε να επέλθει μία κατάσταση ηρεμίας, κατεβάζοντας τους παλμούς σας όσο η ιδιαίτερη μυρωδιά της λεβάντας θα λειτουργεί αγχολυτικά στο μυαλό σας. Κατά τη διάρκεια της γιόγκα φέρνουμε αρκετά συχνά τα χέρια κοντά στην καρδιά και το κεφάλι μας, συνεπώς η αίσθηση της χαλάρωσης θα μας ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας. Άλλα αγχολυτικά έλαια που χαλαρώνουν το σώμα και το μυαλό: Χαμομήλι, Πορτοκάλι, Κέδρος, Ho Leaf.

Ενέργεια

Λεμονόχορτο

Η οξύτητα της μυρωδιάς του λεμονόχορτου βοηθάει στην αφύπνιση της ενέργειας που κρύβεται πίσω από το κλειδωμένο σώμα μας, και προσελκύει τη συγκέντρωση, κάνοντας την κατακερματισμένη σκέψη μας να εστιάσει σε ένα δυνατό ερέθισμα. Έτσι αν τα επίπεδα της ενέργειας σας είναι πολύ χαμηλά, μπορούμε σε ένα μαντηλάκι μπορείτε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες και να το έχουμε κοντά στο mat ώστε να εισπνέουμε το άρωμα του ή με διάχυση στο χώρο,  Η χρήση του ελαίου στη γιόγκα ενισχύει ακόμα την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση στις δυνατότητες μας, ώστε να πορευτούμε με σιγουριά στις στάσεις της γιόγκα. Άλλα έλαια για ενίσχυση της ενέργειας: Μανταρίνι, Λάιμ, Γκρέιπφρουτ.

Συγκέντρωση

Μέντα

Η μυρωδιά της μέντας θα σας υπενθυμίζει σταθερά κάτι πολύ ουσιώδες για την εξάσκηση της γιόγκα: να αναπνέετε. Οι αναπνοές στη γιόγκα είναι το Α και το Ω για τη διεκπεραίωση της κάθε συνεδρίας και χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση για να γίνονται σωστά. Μία σταγόνα μέντα στο μεσόφρυο ή από μισή στους λοβούς των αυτιών είναι αρκετή ποσότητα για να αφυπνίσει το αναπνευστικό μας σύστημα (διαλυμένο αιθέριο έλαιο μέντας). Η χρήση της συνολικά θα επιβοηθήσει πολύ το κομμάτι του διαλογισμού κατά τη διάρκεια της άσκησης. Άλλα έλαια που βοηθούν στον έλεγχο των αναπνοών και της συγκέντρωσης: Δεντρολίβανο, Άρκευθος. Εφόσον ξεκινήσετε και εξοικειωθείτε με τις στάσεις και τις τεχνικές διαλογισμού και αναπνοών της γιόγκα, μπορείτε να επωφεληθείτε από δύο πολύ ισχυρά αιθέρια έλαια για την επίτευξη των βασικότερων στόχων της άσκησης:

Γείωση

Κέδρος

Εφαρμόστε από μία σταγόνα στις πατούσες σας και κάντε απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια, ώστε να ενεργοποιήσετε τις ευαίσθητες νευρικές απολήξεις που εδράζουν εκεί. Η επίτευξη της γείωσης είναι αυτό που θα επαναφέρει την ισορροπία σας, την επίγνωση του πού βρίσκεστε ανά πάσα ώρα και στιγμή, την αυτοπεποίθηση για το κάθε σας βήμα. Ένα ισχυρό δέντρο όπως ο κέδρος, με την έντονη και επιβλητική γήινη μυρωδιά, μας χαρίζει μέσω του αιθέριου ελαίου του έναν ισχυρό σύμμαχο σε αυτήν την κατεύθυνση.

Κέντρο

Λιβάνι

Η καθημερινότητα μας αποπροσανατολίζει και μας σκορπίζει πνευματικά και συναισθηματικά. Το να μπορούμε κατά βούληση να επιστρέφουμε στο κέντρο μας, στη βάση όπου τίποτα και κανείς δεν θα μπορεί να μας αγγίξει, είναι ο άθλος προκειμένου να ανακτήσουμε την εσωτερική ηρεμία και γαλήνη μας. Η μυρωδιά του Λιβανιού είναι σαγηνευτική και εξωτική, αλλά ταυτόχρονα διακριτική. Εφαρμόστε μία σταγόνα στον θώρακα ή ανάμεσα στο στήθος και επαλείψτε με ελαφριές, κυκλικές κινήσεις οι οποίες θα σας κάνουν να νιώσετε πως δίνετε αγάπη στον εαυτό σας. Γιατί, στην τελική, αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο κέντρο μας. Extra tip: Ο χώρος στον οποίο κάνουμε γιόγκα έχει μεγάλη σημασία να είναι καθαρός από δυσάρεστες ή έντονες οσμές. Αν κάνετε στο σπίτι, μπορείτε να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε τον αέρα με την εξωτερική χρήση των παρακάτω ελαίων: Κανέλλα, Κυπαρίσσι, Πεύκο. Επωφεληθείτε από τις ποικίλες ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και τη θεραπευτική δύναμη της γιόγκα, και χαρίστε στον εαυτό σας αυτό που του αξίζει: χρόνο και αγάπη!

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση