Καλάθι αγορών

Άργιλος: είδη & ιδιότητες

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Άργιλος: είδη & ιδιότητες - Amamelis Aromatherapy Rituals
Υπάρχουν τόσα είδη στην αγορά... άραγε τι διαφορές έχουν μεταξύ τους και πως επιλέγουμε τι να χρησιμοποιήσουμε. Έκανα μια έρευνα για να ξεκαθαρίσω όλα αυτά που είχα υπόψιν για τα είδη της φυσικής άργιλου. Ελπίζω να το βρείτε κατατοπιστικό. Θα αναφερθώ μόνο σε εξωτερική χρήση (διότι υπάρχει και εσωτερική χρήση).

Πράσινος Άργιλος (French Green Clay)

Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Περιέχει σε αφθονία πολύτιμα μεταλλικά και φυτικά στοιχεία. Η πράσινη άργιλος είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό, δολομίτη, φώσφορο, κοβάλτιο και πολλά ακόμη μεταλλικά στοιχεία. Θεωρείτε ιδανική για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Καθαρίζει το δέρμα, καθώς βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και συμβάλει στη τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας μέσα από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά. Δεν ενδείκνυται για ξηρές επιδερμίδες διότι έχει την τάση να απορροφά υγρασία από την επιδερμίδα. Στην μάσκα σας μπορείτε να προσθέσετε κάποιο έλαιο, εάν είναι ξηρή η επιδερμίδα τότε το λάδι αβοκάντο είναι κατάλληλο, ενώ σε λιπαρή επιδερμίδα προτιμήστε το λάδι χοχόμπα (τζοτζόμπα).

Άσπρη Άργιλος

Ανάλογα με τη σύσταση της και την προέλευση η απόχρωση της αλλάζει. Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Είναι πλούσια επίσης σε μεταλλικά στοιχεία όπως οξείδιο του πυριτίου και του αλουμινίου. Χρησιμοποιείτε για την απολέπιση της επιδερμίδας, παρέχοντας και αντιβακτηριακή δράση. Είναι κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα, δεν αφαιρεί υγρασία όπως η πράσινη άργιλος, άρα είναι κατάλληλη και για ξηρές επιδερμίδες.

Ροζ Άργιλος

Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Είναι το αποτέλεσμα μίξης λευκής και κόκκινης άργιλου. Ιδανική για την περιποίηση της ευαίσθητης, ταλαιπωρημένης ή άτονης επιδερμίδας, καθώς  αποκαθιστά το φυσικό της pH.

Κίτρινος Άργιλος

Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Έχει παρόμοιες αποτοξινωτικές ιδιότητες με τον πράσινο άργιλο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς είναι ιδανικός για την αντιμετώπιση ακμής, εκζέματος και άλλων δερματοπαθειών.

Κόκκινη Άργιλος

Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Πλούσια σε οξείδια του σιδήρου, ανανεώνει, δυναμώνει και χαρίζει λάμψη στο δέρμα (τέλεια ακούγεται!). Κατάλληλη για δέρματα με ουλές, ραγάδες, κοκκινίλες από σπασμένα αγγεία. Επίσης χρησιμοποιείτε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, για την ενίσχυση της τοπικής επιδερμίδας (π.χ. σακούλες)

Άργιλος Rhassoul

Δεν την είχα ακουστά, αλλά φαίνεται από αυτά που λέγονται ότι είναι must! Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Προέρχεται από το Μαρόκο, περιέχει πλήθος στοιχείων, όπως οξείδιο του πυριτίου (58%), Μαγνήσιο (25.2%), Ασβέστιο (2.34%) κ.α. Θεωρείτε ότι είναι η ποιο ισχυρή άργιλος για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Έρευνες στις Ην. Πολιτείες έδειξαν ότι μειώνει την ξηρότητα και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλη και για λιπαρά δέρματα.

Fuller's Earth

Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Κατάλληλος για την αντιμετώπιση της ακμής και άλλων δερματοπαθειών. Έχει αποτοξινωτική δράση, σε συνδυασμό με ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες

Μπεντονίτης (Bentonite)

Χαρακτηριστικές ιδιότητες: Προέρχεται από την επεξεργασία ηφαιστειακής στάχτης. Μπεντονίτης καλής ποιότητας θα πρέπει να έχει γκρι/μπεζ χρώμα. Όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία αρχίζει και αυξάνει ο όγκος του σαν σφουγγάρι. Εξωτερικά χρησιμοποιείται όπως όλοι οι άργιλοι, για την απορρόφηση τοξινών και ακαθαρσιών της επιδερμίδας.

Νεότερη ανάρτηση