Καλάθι αγορών

Αιθέρια Έλαια για την αντιμετώπιση ισχιαλγίας

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Αιθέρια Έλαια για την αντιμετώπιση ισχιαλγίας - Amamelis Aromatherapy Rituals
Η ισχιαλγία στις μέρες μας είναι μια συνηθισμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Υπολογίζεται περίπου ότι ευθύνεται για το 15% των αναρρωτικών αδειών κάθε χρόνο. Ονομάζεται ισχιαλγία διότι ο πόνος που νιώθουμε προκαλείται από το ισχιακό νεύρο, που ξεκινάει από το τελείωμα της σπονδυλικής στήλης και φτάνει μέχρι κάτω στο πόδι. [thefreedictionary.com/]

Αιτίες ισχιαλγίας στο φυσικό & ενεργειακό σώμα

Τα σωματικά αίτια ποικίλουν από παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (π.χ. σπονδυλαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, στενώσεις , οστεόφυτα), κήλη σε μεσοσπονδύλιο δίσκο, εκδήλωση πάθησης κάποιου ενδοκοιλιακού οργάνου κ.α. [Balagué F, Mannion AF, Pellisé F, Cedraschi C. Non-specific low back pain. Lancet. 2012;379:482–491. [PubMed]] Η ολιστική θεραπεία γνωρίζει πως για να θεραπεύσουμε οποιοδήποτε πόνο στο σώμα, χρειάζεται να είμαστε ανοικτοί να εξετάσουμε πέρα από τα σωματικά, τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Ολοένα και περισσότεροι θεραπευτές μιλούν για αυτό το θέμα. Μία από αυτές είναι η Emily A. Francis, που έχει γράψει το βιβλίο "The Body Heals Itself". Εκεί εξηγεί πως το σώμα μας  έχει την ικανότητα να αποθηκεύει συναισθηματική μνήμη, διατηρώντας στους ιστούς & στα όργανα ότι έχει αντιμετωπίσει καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Το σώμα δεν ξεχνάει.  Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι στα διάφορα μέρη του σώματος εντυπώνονται διαφορετικά συναισθήματα/τραύματα.
“Η θεραπεία του πόνου βρίσκεται μέσα στον πόνο.” ~Rumi
Στον πόνο που νιώθουμε στο κάτω μέρος της μέσης αντικατοπτρίζονται θέματα που έχουμε με την στήριξη, είτε είναι οικονομικής φύσης, είτε αφορά την οικογένεια & τους φίλους, είτε την στήριξη που νιώθουμε από το Θεό/το σύμπαν. Το ιερό οστό  διατηρεί φόβους & φοβίες που έχουν να κάνουν με την επιβίωση, στις μέρες μας κυρίως οικονομική. Η Louise l. Hay  στο bestseller βιβλίο "Μεταμορφώστε τη ζωή σας" αναφέρει επίσης ως πιθανή αιτία για την ισχιαλγία, τον φόβο για τα χρήματα και το μέλλον. Προτείνει την θετική δήλωση - "Βαδίζω προς το καλύτερο για μένα. Γύρω μου υπάρχει μόνον το καλό. Νιώθω ασφάλεια και σιγουριά." Τα αιθέρια έλαια λόγω και της ενεργειακής τους επίδρασης, μπορούν να μας βοηθήσουν και στα δύο επίπεδα φυσικό/σωματικό και ενεργειακό/συναισθηματικό.

Αιθέρια έλαια για την ισχιαλγία

Τα αιθέρια έλαια είναι χρήσιμα στην αντιμετώπιση του πόνου, χάρη στις αναλγητικές, αντι-φλεγμονώδης & αντισπασμωδικές ιδιότητες τους. Προσφέρουν όμως βοήθεια και σε άλλα επίπεδα που έχουν να κάνουν με καταπιεσμένα συναισθήματα & συναισθηματικές ανισορροπίες ώστε να νιώσουμε απελευθέρωση, με συνέπεια την εξαφάνιση τους συμπτώματος. Τα αιθέρια έλαια που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε ισχιαλγία είναι πολλά. Θα αναφέρω μερικά από αυτά που χρησιμοποιώ.

Ματζουράνα αιθέριο έλαιο 

Η Ματζουράνα είναι ένα εξαιρετικό αιθέριο για τον πόνο στην μέση γιατί θερμαίνει, καταπραϋνει και ανακουφίζει . Είναι επίσης ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες. Η Ματζουράνα λειτουργεί γρήγορα για να μειώσει τη φλεγμονή και έτσι να απαλύνει τον πόνο. Ενεργειακά ανακουφίζει από αισθήματα μοναξιάς και έντονης θλίψης.

Περγαμόντο αιθέριο έλαιο

Όχι  η πιο συνηθισμένη επιλογή για αντιμετώπιση σωματικού πόνου.  Όμως το Περγαμόντο διαθέτει αντι-φλεγμονώδης δράση, χάρη στο δ-λιμονένιο και στη λιναλόλη που περιέχει, και αντισπασμωδική δράση. Είναι επίσης γνωστό για την ανεβαστική επιρροή στο πνεύμα και στη διάθεση μας.

Κυπαρίσσι αιθέριο έλαιο

Πολύ χρήσιμο αντι-φλεγμονώδες & αναλγητικό,  επίσης βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο εφαρμογής. Συναισθηματικά, προσφέρει ανακούφιση όταν νιώθουμε συγκλονισμένοι.  Βοηθά στην θλίψη, στο τραύμα και στη μετάβαση καταστάσεων.

Τζίντζερ αιθέριο έλαιο

Το Τζίντζερ είναι το κορυφαίο έλαιο για προβλήματα πέψης, αλλά  είναι εξίσου αποτελεσματικό για τη θεραπεία αρκετών άλλων παθήσεων όπως η ισχιαλγία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.λπ. Το Τζίντζερ είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες με αναλγητικές ιδιότητες που βοηθάει στον νευρικό & μυϊκό πόνο. Ενεργειακά / συναισθηματικά διεγείρει τη δύναμη της θέλησης και διαθέτει ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα. Επίσης αντιμετωπίζει τη νοοτροπία της θυματοποίησης, προτείνοντας να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Προειδοποιήσεις και σημειώσεις

Πάντα πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο αιθέριο έλαιο, να διαβάζουμε οδηγίες για την σωστή και ασφαλή του χρήση. πχ στα αιθέρια έλαια που προτείνω, το Περγαμόντο είναι φωτοευαίσθητο. Αυτό σημαινει πως εάν φτιάξεις ένα λάδι με Περγαμόντο το βάλεις στη μέση σου και επειτα δει ο ήλιος το σημείο εκείνο, θα προκαλέσει ερεθισμό. Οπότε προσέχουμε και καλύπτουμε τη μέση με κάποιο ρούχο.

Πως διαλύουμε τα αιθέρια έλαια, ώστε να είναι έτοιμα για χρήση στο δέρμα

Τα αγνά αιθέρια έλαια είναι πολύ ισχυρά, με μεγάλη συγκέντρωση. Είναι σημαντικό να αραιώνονται με έλαια βάσης όπως είναι το αμυγδαλέλαιο, το σταφυλοκουκουτσέλαιο και πολλά άλλα. Για την περίπτωση της ισχιαλγίας καλό είναι να επιλέξουμε ένα έλαιο βάσης που θα έχει αντι-φλεγμονώδη δράση, όπως είναι το Βαλσαμέλαιο (σπαθόλαδο) και το λάδι Άρνικα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αιθέριο έλαιο, ή να συνδιάσουμε δύο ή τρία μαζί για καλύτερη δράση. Η ποσότητα που προτείνω είναι στα 100ml έλαιο βάσης να βάλουμε συνολικά 60 με 70 σταγόνες. Αυτή η ποσότητα είναι για χρήση σε ενήλικες και όχι σε μικρά παιδιά. Εάν θέλεις να φτιάξεις ένα μείγμα σου προτείνω την παρακάτω συνταγή: --- Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας.  
Δωρεάν eBook με συνταγές αρωματοθεραπείας
Εάν σε ενδιαφέρουν τα αιθέρια & τα φυτικα έλαια και δεν είσαι ήδη εγγεγραμμένη/ος στο newsletter μας, μπορείς να κάνεις γρήγορα την εγγραφή σου για να λαμβάνεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και επίσης θα σου στείλω ΔΩΡΕΑΝ ένα eBook με χρήσιμες συνταγές καθημερινής Αρωματοθεραπείας! 🙂

Πάτησε στο σύνδεσμο για να συμπλήρωσεις τη φόρμα, (με το όνομα & το email σου), ολοκλήρωσε την εγγραφή σου και σύντομα θα λάβεις στο email σου το eBook ΔΩΡΕΑΝ

Παλαιότερη ανάρτηση