Καλάθι αγορών

Αύξηση ερωτικής διάθεσης/λίμπιντο με αιθέρια έλαια

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Αύξηση ερωτικής διάθεσης/λίμπιντο με αιθέρια έλαια - Amamelis Aromatherapy Rituals
Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, κι αν δεν το σημειώνεις ακόμη με καρδούλες στο ημερολόγιο σου, σίγουρα παντού γύρω σου υπάρχουν πολλές υπενθυμίσεις: τα στολισμένα καταστήματα, οι διαδικτυακές προσφορές, οι χιουμοριστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναπόφευκτα θυμάσαι το πώς γιορτάζατε με τη σχέση σου τη μέρα αυτή τις προηγούμενες χρονιές, κι όσο ευγνώμων κι αν είσαι που ο δεσμός σας… καλά κρατεί, δεν μπορείς να μη σκέφτεσαι ότι πλέον η ρουτίνα έχει εισβάλει στη ζωή σας, διαμορφώνοντας μια νέα ισορροπία. Αυτή της συνήθειας, της καθημερινότητας μέσα στην οποία σας απασχολούν η δουλειά σας, οι οικογένειες σας, οι ευθύνες και υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιώνετε μέρα με τη μέρα. Ειδικά αν συζείτε, ώρες-ώρες νιώθετε πως είστε δύο καλοί συγκάτοικοι, με τη συντροφικότητα να αποτελεί τη συνδετική κόλλα ανάμεσα σας. Τότε προσπαθείτε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που ήρθατε πιο κοντά, και πόσο έχουν αραιώσει οι ερωτικές επαφές σας. Το σημαντικότερο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν είστε οι μόνες που φτάνουν σε αυτή τη συνειδητοποίηση. Κατά πάσα πιθανότητα και ο σύντροφός σας νιώθει ακριβώς το ίδιο, όσο κι αν εξωτερικά φαίνεται πως έχει χαλαρώσει μέσα σε αυτήν την κατάσταση ή βαριέται το ερωτικό παιχνίδι ανάμεσα σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 35% των γυναικών και το 15% των ανδρών βιώνουν πτώση της λίμπιντο και έλλειψη επιθυμίας να κάνουν σεξ συχνά, ειδικά στις ηλικίες 30-35, όταν βρίσκονται μέσα σε μία σταθερή, πολύχρονη σχέση, που η καθημερινότητα έχει χτυπήσει την πόρτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει, και να βγείτε και οι δύο από αυτά τα στατιστικά.

Υποκύψτε στη γιορτή των ερωτευμένων χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, και δημιουργήστε στιγμές που θα ξαναζωντανέψουν τη σχέση σας! Είναι εφικτό, αρκεί να δώσετε τα κατάλληλα ερεθίσματα στον εγκέφαλο σας. Είναι όλα θέμα ανατομίας: χάρη στον οσφρητικό βολβό, τα αρώματα που εισπνέουμε οδηγούνται από τη μύτη στη βάση του εγκεφάλου, όπου βρίσκεται η έδρα των συναισθημάτων και του πάθους, η αμυγδαλή (amygdala). Πρόκειται για ένα σημαντικό μέρος του πρωτόγονου «οσφρητικού εγκεφάλου/ρινεγκεφάλου» και μεταφράζει τις πληροφορίες που εισέρχονται μέσω της όσφρησης σε συναισθήματα. Τα σωστά αιθέρια έλαια, θα σας επιτρέψουν να 'χειραγωγήσετε' τη βιοχημεία τόσο του δικού σας εγκεφάλου, όσο και του συντρόφου σας, και θα σας βοηθήσουν να αφυπνίσετε τη σεξουαλικότητα και την ερωτική επιθυμία που κατέπεσαν από εξωγενείς παράγοντες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι χρησιμοποιούνται εξ αρχαιοτάτων χρόνων με αυτόν τον σκοπό, από την αρχαία Αίγυπτο έως και το Άσμα Ασμάτων έχουμε πληροφορίες για τη δύναμη των αρωμάτων να αφυπνίσουν την ερωτική επιθυμία και τον αισθησιασμό. Συγκεντρώσαμε για εσάς αυτά που θα επηρεάσουν ανάλογα τη διάθεση σας! Πως τα αιθέρια έλαια απηρεάσουν τη ερωτική διάθεση / λίμπιντο

Σανδαλόξυλο αιθέριο έλαιο (Sandalwood)

Το αρχαιότερο βασικό συστατικό για την παραγωγή αρωμάτων, καθώς επί 4.000 χρόνια χρησιμοποιείται αδιαλείπτως. Το σανδαλόξυλο είναι φυσικό αφροδισιακό, επιφέρει ορμονική ισορροπία, ανακουφίζει την ένταση, χαλαρώνει τους μύες και ηρεμεί την αρτηριακή πίεση.

Τριαντάφυλλο αιθέριο έλαιο ή απόλυτο (Rose)

Ρομαντικό, χαλαρωτικό έλαιο. Συχνά αποκαλείται το «αιθέριο έλαιο της αγάπης». Βοηθά στο να ανοίξει το κέντρο της καρδιάς και να δεχτεί αγάπη και δύναμη. Το τριαντάφυλλο διεγείρει την επιθυμία, διώχνει καταθλιπτικά συναισθήματα, απαλύνει τη θλίψη, αποτοξινώνει και καθαρίζει το αίμα. Επίσης καταπολεμά το στρες και την ένταση στα νεύρα. Σε συνδυασμό με την επίδραση που έχει στις ορμόνες, το καθιστούν το πλέον ερωτικό αιθέριο έλαιο.

Υλάνγκ Υλάνγκ αιθέριο έλαιο (Ylang Ylang)

Πλούσιο, λουλουδάτο, ελκυστικό και ευρέως γνωστό αφροδισιακό είναι το άρωμα του Yλάνγκ Yλάνγκ. Οι χαλαρωτικές ιδιότητες του και η μείωση της ταχυκαρδίας που προκαλεί, βοηθούν το σώμα να απολαύσει μια ερωτική εμπειρία με τρόπο βαθύ και έντονο.

Γιασεμί  αιθέριο έλαιο ή απόλυτο (Jasmine)

Εκτός από την εκπληκτική μυρωδιά του και τις αφροδισιακές ιδιότητες του, το γιασεμί βοηθά στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος. Η δράση του καλύπτει το συναισθηματικό επίπεδο καταπολεμώντας ψυχολογικές διαθέσεις όπως η απάθεια και η αδιαφορία, προκαλεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας και διεγείρει το πάθος.

Πατσουλί αιθέριο έλαιο (Patchouli)

Patchouli is unique. It has a rich, intense, smooth, persistent, slightly sweet scent. I’ve used Patchouli in blends to reduce stress, depression, and anxiety. It brings about balancing actions, helping unite the mind and emotions with the physical world. Supports connecting with one's sensual nature

Νερολί αιθέριο έλαιο ή απόλυτο (Neroli)

Ο ανθός πορτοκαλιάς, με τη γλυκιά, μελωμένη ευωδία του αναζωογονεί το μυαλό και ηρεμεί τις αισθήσεις. Χρησιμοποιείται για αιώνες ως αφροδισιακό, σε πολλές χώρες. Ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση και διώχνει μακριά αρνητικά αισθήματα, όπως τον θυμό. Λειτουργεί κατευναστικά στην καρδιά, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται συχνά σε περιπτώσεις κρίσεων πανικού.

Κανέλα αιθέριο έλαιο (Cinnamon)

Το αιθέριο έλαιο κανέλας είναι από τα αρχαία χρόνια μια φυσική θεραπευτική συνταγή για την πεσμένη λίμπιντο. Η χρήση της θα επιφέρει ζεστασιά και πικάντικη διάθεση στη σχέση σας, ωθώντας σας να ξεπεράσετε τυχόν αναστολές ή αισθήματα νωχελικότητας, ενθαρρύνοντας σας να επαναφέρετε την ποιότητα στη σεξουαλική σας ζωή. Προτείνω να προτιμήσετε το αιθέριο έλαιο από το φύλλο της κανέλας και όχι το από το ξύλο, όπου είναι ήπιο για το δέρμα και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Άλλα αιθέρια έλαια που αφυπνίζουν τη λίμπιντο: Κέδρος (Cedarwood), Κάρδαμο (Cardamom), Λεβάντα (Lavender), Γεράνι (Geranium) κ.α. Χρησιμοποιήστε τα αιθέρια έλαια αραιωμένα για απλή επάλειψη σε σημεία-κλειδιά του σώματος σας (καρπούς, λοβούς, ανάμεσα στο στήθος, πίσω από τα γόνατα) ή γίνετε πιο δημιουργικές, στήνοντας μια όμορφη ατμόσφαιρα και προσφέροντας στο ταίρι σας ένα αισθησιακό μασάζ. Η αραίωση τους μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας έλαια βάσεις όπως το αμυγδαλέλαιο, λάδι χοχόμπα ή έλαιο καρύδας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα χειροποίητο αρωματικό χώρου σε μπουκαλάκι σπρέι, και να τονώσετε την ατμόσφαιρα όπου θα υποδεχτείτε το έτερον ήμισυ, κάνοντας του μια ευχάριστη έκπληξη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου… και για τις άλλες που θα ακολουθήσουν. Με σύμμαχο τα αιθέρια έλαια, είναι καιρός να γράψετε ξανά σελίδες πάθους, στο βιβλίο της σχέσης σας!

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση