Καλάθι αγορών

Άρκευθος αιθέριο έλαιο / Προφίλ

Δημοσιεύτηκε από την admin στις
Άρκευθος αιθέριο έλαιο / Προφίλ - Amamelis Aromatherapy Rituals
Η λατινική ονομασία του άρκευθου είναι Juniperus communis. Επίσης, μπορούμε να το συναντήσουμε με το όνομα Γιουνίπερος και Άγριοκυπάρισσο. Λανθασμένα πολλές φόρες αναφέρεται στο διαδίκτυο με την ονομασία Juniperus virginiana, η οποία στην πραγματικότητα χαρακτηρίζει ένα είδος κέδρου. Άρωμα - Ανανεωτικό, ελαφρώς ξυλώδη, δροσιστικό, με απόχρωση που θυμίζει πεύκο Αρωματική νότα - Μεσαία Άρκευθος αιθέριο έλαιο

Χαρακτηριστικά του Άρκευθου

Η εξαγωγή του αιθέριου ελαίου γίνεται με ατμό-απόσταξη κυρίως των καρπών του φυτού αλλά και των βελόνων και ξύλου (κατώτερης ποιότητας αιθέριο έλαιο). Το χρώμα του είναι άχρωμο ή ελαφρώς κιτρινωπό. Ταιριάζει με το σανταλόξυλο, το κυπαρίσσι, το πεύκο, τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, το γεράνι και με όλα τα εσπεριδοειδή αιθέρια έλαια.

Ιστορία & Μύθοι

Ο Άρκευθος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενιών, όπως η χολέρα και ο τυφοειδής πυρετός. Κλαδιά Άρκευθου και Δενδρολίβανου καίγανε στα νοσοκομεία στη Γαλλία στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν τον αέρα από μικρόβια. Για την ανανεωτική του ιδιότητα αναφέρεται και στην Αγία Γραφή.

Ιδιότητες  / Άρκευθος αιθέριο έλαιο

Αναλγητικό, Αντιφλεγμονώδης, Αντιμικροβιακό, Αντιμυκητιακό, Αντιοξειδωτικό, Αντιρευματικό, Αντισπασμωδικό, Στυπτικό, Διεγερτικό του κυκλοφορικού, Αποσυμφορητικό, Διουρητικό, Φλογιστικό, Αγγειοδιαστολικό, Θερμαντικό Επίδραση στο πνεύμα - ‘Καθαρίζει’, ενδυναμώνει και διεγείρει τα νεύρα! Καθαρίζει την ατμόσφαιρα, και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε νοητικά σε δύσκολες περιστάσεις. Είναι εξαιρετικό για χρήση σε χρόνιες καταστάσεις άγχους. Επίδραση στο δέρμα - Εξαιρετικό για λιπαρό και με έντονη παραγωγή σμήγματος επιδερμίδες. Καθώς έχει στηπτικές, αποτοξινωτικές και αντισυπτικές ιδιότητες χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής, της σμηγματόρροιας & της κυτταρίτιδας. Επίδραση στο σώμα - Στη βιβλιογραφία θα βρούμε διάφορες χρήσης που όμως απαιτούν - κατά τη γνώμη μου - παρακολούθηση και συνταγογραφία από ειδικό αρωματοθεραπευτή. Θα αναφέρω όμως κάποια στοιχεία που με τη χρήση στο δέρμα μπορούμε να μας βοηθήσουν σε καθημερινά προβλήματα μας. Μπορούμε να επωφεληθούμε την αποτοξινωτική του δράση με ένα απολαυστικό ποδόλουτρο, όπου θα ρίξουμε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο. Επίσης λέγεται πως βοηθάει σε πόνους περιόδου, που μπορούμε να εφαρμόσουμε κομπρέσες στη περιοχή της κοιλιάς. Για χαλάρωση κουρασμένων μυών, θα το χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα για μασάζ.

Χρήση

Στο μπάνιο, σε μασάζ, με διάχυση στο χώρο, σε ποδόλουτρο, στη περιποίηση μαλλιών & επιδερμίδας, σε κομπρέσες, σε εισπνοές Προφυλάξεις - Χρήση σε χαμηλή διάλυση, όταν θα εφαρμόσουμε στην επιδερμίδα. Όταν οξειδωθεί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα. Θα βρείτε τον Άρκευθο στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδώ - https://www.amamelis.eu/aitheria-elaia/arkethos-aitherio-elaio Αρκευθος

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση